NIJE HTIO KOD CONTEA: / Jedan od najboljih napadača Eura seli na Daleki istok

Image
Foto: AFP, VINCENZO PINTO

Iako je sjajnim nastupom na netom završenom Europskom prvenstvu došao na metu brojnih velikih klubova, talijanski napadač Graziano Pelle (30) odabrao je sasvim drugačiji put.

11.7.2016.
18:28
AFP, VINCENZO PINTO
VOYO logo

Dosadašnji nogometaš Southamptona pridružio se sve brojnijoj koloniji europskih igrača u Kini, te potpisao dvogodišnji ugovor za Shandong Luneng. Visina odštete nije objavljena, ali engleski mediji barataju iznosom od 15 milijuna eura.

Dva gola na Euru

Pelle je u Southampton došao prije dvije godine iz Feyenoorda, a ranije je igrao za Lecce, Cataniju, Crotone, Cesenu, AZ Alkmaar, Parmu i Sampdoriju. U dresu Svetaca je zabio 30 pogodaka u 81 nastupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Euru u Francuskoj Pelle je s talijanskom reprezentacijom dogurao do četvrtfinala. Turnir je okončao s dva pogotka: protiv Belgije u skupini, te protiv branitelja naslova Španjolske u osmini finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagađalo se da ga dosadašnji talijanski izbornik Antonio Conte želi dovesti u svoj novi klub Chelsea, ali Pelle se na koncu ipak odlučio za Daleki istok. U Kini će mu društvo praviti mnogi poznati igrači koji su donedavno kruh zarađivali u Europi, poput Hulka, Jacksona Martineza, Alexa Teixeire, Ramiresa, Gervinha, Ezequiela Lavezzija...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo