Nije dobro: Trener javno prozvao Nikicu Jelavića

Menadžer Evertona David Moyes pozvao je hrvatskog nogometnog reprezentativca Nikicu Jelavića na veću golgetersku učinkovitost u nastavku sezone.

5.1.2013.
14:14
VOYO logo

Po transferu iz Glasgow Rangersa u Everton u siječnju prošle godine Jelavić je oduševio navijače Toffeesa svojom učinkovitosti.

Zabio je 9 golova u 13 odigranih premierligaških susreta do kraja sezone, a ukupno je zabio 11 golova u 13 utakmica koje je započeo od prve minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ove sezone Jelaviću realizacija nije na željenoj razini, pa je zabio tek 6 golova u 20 premierligaških susreta, a nije zatresao suparničke mreže u posljednjih pet kola. Vodeći strijelac momčadi tako je belgijski veznjak Marouane Fellaini s osam golova.

"Rekli smo mu: 'Idemo, stavljamo te u igru i tjeramo naprijed'. Stoga nam treba da zabija golove. Ako želimo biti vrhunska momčad, onda trebamo centralnog napadača koji će zabiti pristojan broj golova", prenosi Moyesove riječi Daily Post.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ali treba biti pošten prema Jeli i reći da nije imao prilika protiv Newcastlea. U prilike su dolazili Fellaini, Naismith, Steven Pienaar i Victor na kraju. Ali u nedjelju protiv Chelseaja je dolazio u prilike, ali nije imao sreće da zabije budući da je pogodio gredu i vratnicu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo