NI SRBIMA NIŠTA NIJE JASNO: / 'HNS tolerira klanje Srba, a vrijeđanje Mamića kažnjava'

Image
Foto: Pixsell, Hrvoje Jelavić
13.11.2015.
17:24
Pixsell, Hrvoje Jelavić
VOYO logo

Podsjetimo, disciplinci HNS-a kaznili su splitski Hajduk s 40 tisuća kuna, a zbog pirotehnike koju je popalila Torcida povodom svog 65 rođendana Splićani će morati inkasirati još dodatnih 12 tisuća kuna.

Znači, ukupno 52 tisuće kuna teška je kazna Hajduku. Srpski Telegraf osvrnuo se na kaznu Hajduka i istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brbić navodi i jednu zanimljivost da je na utakmci Dinama i Istre Fan Klub BBB (navijača Dinama bliskih upravi) skandirao 'Hrvatska mati, Srbe ćemo klati', 'Ubi, ubi Srbina' i 'SDP pe*eri nogomet ste sje*ali', ali da delegat utakmice Ante Vučemilović to nije unio u zapisnik".

Image
Foto: Pixsell, Ivo Čagalj

Marin Brbić

Brbiću ništa nije jasno

Uz to, Hajduk je kažnjen dodatno sa još 20 tisuća kuna zbog skandiranja protiv HNS-a i Zdravka Mamića. Torcida je čelnike HNS-a počastila uzvicima 'HNS pederi nogomet ste sjebali' i 'Mamiću Srbine, čakija (nož na rasklapanje) ti ne gine'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Hajduka Marin Brbić kazao je kako mu nije jasno zašto pravila nisu ista za sve.

"Zašto je kazna šest tisuća kuna za 'Mamiću cigane”.. od strane navijača Dinama, a za 'Mamiću Srbine' od navijača Hajduka 20 tisuća kuna?”', pita se Marin Brbić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruka mjerila

Tako su i srpski mediji ostali zatečeni dvostrukim mjerilima koje HNS gaji kad su u pitanju kazne za Dinamo i Hajduk. No, iz samog naslova vidljivo je da ih najviše smeta to što se skandiranje protiv Srba ne kažnjava, a kažnjavaju se povici upućeni protiv Zdravka Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj već dugi niz godina vrijede drugačija pravila za Dinamo i ostale klubove. Nažalost, sprega između izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i čelnika HNS-a je velika.

Mamić, neformalni vladar hrvatskog nogometa, ima veliki utjecaj u savezu i puno toga mu se tolerira. I upravo je to ono što hrvatsku nogometnu javnost smeta i zbog čega je hrvatski nogomet nazvan "močvarom". Močvara se još nije isušila, a dok je tako, još ćemo gledati dvostruka mjerila HNS-a. I hrvatski nogomet će i dalje biti na negativnom glasu kod hrvatskih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo