NEZAPAMĆENA AFERA: / Cijela reprezentacija optužena za varanje, svi su stariji nego što tvrde!

Image
Foto: AFP, ANDRES PINA

Gotovo bez kompletne mnomčadi ostala je nigerijska U-17 reprezentacija nakon što je ustanovljeno da je većina igrača starija nego što se predstavlja.

4.8.2016.
12:47
AFP, ANDRES PINA
VOYO logo

Nigerija bi u subotu trebala igrati protiv Nigera u sklopu kvalifikacija za Afrički kup nacija, ali na iznenadnoj provjeri starosti palo je čak 26 igrača! Na raspolaganji izborniku ostala su samo dvojica!

'Ovo je katastrofa'

"Ovo je katastrofa! Doslovno je cijela prva momčad koju je izbornik uigravao diskvalificirana. Radi se o ozbiljnom problemu", rekao je jedan od dužnosnika Nigerijskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nigerijci su prijašnjih godina imali ogromnih uspjeha upravo u ovoj dobnoj kategoriji: čak pet puta su bili svjetski prvaci, uključujući i prošlu godinu kada su jedini poraz na prvenstvu upisali od Hrvatske. Isto tako se često događalo da se nigerijski nogometaši pokažu starijima nego što im piše u dokumentima. No, još se nikad nije dogodila situacija da praktički cijela reprezentacije bude optužena za prijevaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Afrička nogometna konfederacija (CAF) nedavno je postrožila provjeru starosti igrača, angažiravši nezavisne liječnike za taj posao. Nigerijce je tako kontrolirao liječnik iz Egipta kojem nije trebalo dugo da utvrdi pokušaj varanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo