[FOTO, VIDEO] NEZABORAVNA NOĆ NA ŠALATI: / Shala, Olić i legende na oproštaju Antonija Franje, Boysi priredili spektakl

Image
Foto: PIXSELL
2.9.2017.
15:00
PIXSELL
VOYO logo

Ako bi smo nekome morali u jednoj rečenici opisati što se sve događalo i kako je bilo u petak navečer na Šalati, onda jednostavno, bila je to noć za - pamćenje! Bad Blue Boys i Futsal Dinamo su u svojim najavama najavili iznenađenja.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SPEKTAKULARAN OPROŠTAJ ANTONIJA FRANJE OD NOGOMETA: Ovog će se legendarni igrač Zagreba zauvijek sjećati

Image

SPEKTAKULARAN OPROŠTAJ ANTONIJA FRANJE OD NOGOMETA: Ovog će se legendarni igrač Zagreba zauvijek sjećati

ŠALATA ĆE GORJETI: Dame i gospodo, očekuje vas najbolji tulum u gradu! ‘Sve je počelo te 2014…’

Velika nogometna imena

I opravdali! Na oproštaju od aktivnog igranja nogometa legendarnog igrača Futsal Dinama i prvaka HNL-a sa Zagrebom iz 2002. godine Antonija Franje, pojavila su se poznata imena. A kad se tolike istinske zvijezde hrvatskog nogometa i sporta općenito skupe na jednom mjestu, onda to mora biti nešto posebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Franjinu ekipu protiv Futsal Dinama igrale su nogometne veličine poput Darija Šimića, Gorana Vlaovića, Igora Cvitanovića, Ivice Olića, Sergeja Jakirovića, Hrvoja Štroka, Jerka Leke, Tomislava Dujmovića, Igora Cvitanovića, Eddyja Bosnara, Hrvoja Čaleta, Josipa Palića, Ivana Tomečaka, Igora Baričevića, Branka Hucika te Johnnyja Šulentića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvijek dobro raspoloženi i na zafrkanciju spreman Silvio Marić bio je isto tu, ali on ovog puta nije zaigrao. Naravno, veliki Dinamov navijač, poznati glumac Hrvoje Kečkeš, ne propušta, sad već tradicionalnu Šalatu, dok Igor Bišćan, Tomo Šokota i Josip Bulat nisu mogli prisustvovati "najboljem tulumu u gradu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shala u suzama pred svojim Boysima

Iznenađenje večeri je bilo pojavljivanje Kujtima Shale koji se sa suzama u očima približio tribini i zahvalio Bad Blue Boysima koji su ga pozdravili gromoglasnom pjesmom te poručio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nisam nikada doživio. Nije me bilo jako dugo, stvarno nisam mogao ni sanjati ovakav prijem. Hvala BBB-ima i Futsal Dinamu, srce mi je puno večeras. Znate, svih ovih godina ja sam uvijek bio s vama, uz vas i dio vas ću uvijek biti", kazao je legendarni igrač Dinama i miljenik navijača koji je bio istinski ganut svime što je doživio na Šalati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

'Ne znam što bih vam rekao. Shrvan sam'

Junak večeri, Antonio Franja, oprostio se riječima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne znam što bih vam rekao. Shrvan sam. Ne mogu vam opisati emocije koje su momentalno u meni. Hvala navijačima na svemu. Čak i kad sam bio mali, kad smo svi u nekom svojem filmu, nisam ovakvo nešto ni sanjao. Shrvan sam, ali ponosan, hvala na svemu”, rekla je legenda velikog i malog nogometa na rubu suza.

Image

01.09.2017., Zagreb - Malonogometni turnir Trofej Dinamo odrzava se na Salati. Oprostajna utakmica Antonija Franje. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Rezultat utakmice na kraju je bio potpuno nebitan, ali su "Franjini prijatelji" pobijedili 6-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jedinstven, nesalomljiv, snažan, jak'

Boysi su zapalili tribine i priredili sjajnu koreografiju sa brojkom 67 i šetalicama na kojima je pisalo Dinamo Zagreb, uz poruku na ogradi "jedinstven, nesalomljiv, snažan, jak". Inače, bio je to naslov u Večernjem listu 1967. godine kad je Dinamo osvojio Kup velesajamskih gradova, natjecanje kasnije poznato kao Kup Uefa ili sad Europska liga (naravno sad se igra u drugačijem formatu natjecanja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tribine su grmile:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vratit ćemo Dinamo".

Image

Na taj način najžešći Dinamovi navijači proslavili su 50. godina od tog povijesnog uspjeha za klub, najvećeg u bogatoj povijesti maksimirskog kluba i poslali poruku da se njihova borba za pošteni, demokratski Dinamo, Dinamo koji pripada svim navijačima - nastavlja!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Organizatori posao odradili za - pet!

Bila je to još jedna prezentacija kako se voli i živi za klub. A organizacijski i od strane Futsal Dinama i od Boysa, možemo samo reći da su dečki posao odradili za - pet! Iako je kiša odgodila početak spektakla, navijači-volonteri su, zajedno sa organizatorom, maknuli vodu s terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igralište je bilo u potpunosti natopljeno vodom, ali na kraju voda je maknuta, a teren se brzo osušio. Sve u svemu, bilo je sjajno bio dio spektakla na Šalati, dio zagrebačkog duha, zagrebačkih ulica i ideala i ljubavi prema klubu, koji furaji Boysi i svi ostali koji vole i simpatiziraju Dinamo. Još će se danima po gradu prepričavati kako je i ovog puta na Šalati bilo dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Caffe baru Dobermann 'Trofej Dinamo'

Isto tako i u finalu Trofeja Dinamo saznali smo tko je najbolja ekipa u gradu.

U reprizi finala ovogodišnje Kutije Šibica, u utakmici za treće mjesto, suočili su se Pizzeria Stari Zagreb i Cvjetno Poliklinika Milojević. Za razliku od ugledne "Kutije", oslabljena Pizzeria Zagreb nije mogla parirati svojem suparniku koji je slavio rezultatom 1-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U velikom finalu gledali smo okršaj Caffe bara Dobermann i MNK Kustošije. Na kraju je Caffe bar Dobermann slavio s uvjerljivih 3-0 protiv momčadi koja je osvojila sve neutralce. Najbolji strijelac cjelokupnog turnira koji je time zaslužio nagradu "Dražen Jerković" je Sadat Ziberi iz ekipe Jelena Trade s 15 golova. Najboljim golmanom proglašen je Kristijan Cingulin iz MNK Kustošije koji je osvajač premijerne nagrade "Ivan Turina". Najboljim igračem proglašen je Luka Perić iz pobjedničke ekipe, a nagrada je ime dobila po velikom Josipu Kužeu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo