NEVJEROJATNI PRIZORI NA ŠALATI: / BBB se oprostili od svojih tragično preminulih junaka

Image
Foto: Futsal Dinamo/Marina Škender

U čast tragično preminulim članovima i nogometašima Futsal Dinama

20.6.2018.
8:42
Futsal Dinamo/Marina Škender
VOYO logo

Futsal Dinamo i MNK Šibenik 1983, sinoć su u Zagrebu, na kultnoj Šalati, spektaklom koji su sami inicirali i organizirali, oprostili od tragično preminulih članova Futsal Dinama, velikog hrvatskog futsal igrača Matije Capara i mladog i talentiranog 15-godišnjeg Oskara Kadrnke.

Image

Na starom zagrebačkom stadionu odigrane su dvije utakmice. Prva je između kadeta Futsal Dinama i kadeta Crnice, domaćina turnira s kojeg su se Oskar i Matija vraćali te kobne nedjelje. Prije glavnog događaja večeri, kadeti Dinama i Crnice, djeca iz škola nogometa i futsala iz Zagreba i okolice, seniori Futsal Dinama te igrači MNK Šibenika 1983 na terenu su formirali slova O i C, kao i jedno veliko srce. Održana je minuta šutnje, nakon koje su se Bad Blue Boysi, kao i pedesetak Funcuta, navijača Šibenika, oprostili od Matije i Oskara na svoj način – pjesmom i navijanjem...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VLASTITIM OČIMA GLEDAO KAKO MU PRIJATELJ ODLAZI U SMRT: ‘To je film koji mi se nikad neće izbrisati… Vikao sam: Ne Capi, ne!’

Capar i Kadrnka poginili su u prometnoj nesreći prije dva tjedna nadomak Zagreba, kad su se vraćali s turnira upravo u Šibeniku, na turniru na kojem je Oskar bio strijelac. Jučer na Šalati sve je bilo podređeno njima u čast.

Oko 2000 navijača Dinama priredilo je nezaboravnu navijačku kulisu, podsjetivši na stari romantičarsko-navijački Zagreb, poklonivši se na svoj način junacima Futsal Dinama. I sami su Bad Blue Boysi nakon pogibije jasno dali do znanja da je "odnos između igrača i navijača našeg malonogometnog kluba prijateljski i samim tim mi nismo izgubili samo igrače našeg kluba, već i prijatelje mnogih od nas".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://video.adriaticmedia.hr/originals/app/VID-20180620-WA0012.mp4

Prijatelji su se oprostili od prijatelja, navijači od svojih junaka. Bili su jedno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kakvo je*eno Svjetsko prvenstvo, ovo je svjetsko prvenstvo za Svjetsko prvenstvo. Počivali u miru dečki, živio Dinamo", komentar je navijača na društvenim mrežama, koji se već danima opraštaju od svojih prijatelja...

http://video.adriaticmedia.hr/originals/app/VID-20180620-WA0012.mp4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U dvoboju između Futsal Dinama i MNK Šibenika 1983, kluba koji također funkcionira prema modelu „jedan član, jedan glas“, a nedavno je izborio plasman u 2. HMNL Jug, Dinamo je slavio 5-2, ali rezultat je jučer bio u drugom planu. BBB su napravili transparent s Caparocvom najdražom navijačkom pjesmom – „Moj Dinamo, život si mi ti“ – a navijanje je tijekom cijele utakmice istovremeno izazivalo divljenje i tugu.

Sav prihod od prodanih ulaznica uplatit će se obiteljima tragično preminulih Matije Capara i Oskara Kadrnke. U prodaji su još uvijek posebno dizajnirane majice u spomen na Oskara i Matiju kao i kartice sjećanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo