NEVJEROJATNI NAPISI STIŽU IZ SRBIJE: / Novinar Kurira komentirao Dinamovo čudo u Europi pa onda zaključio - 'To je mračno doba za Srbe'

Image

Prozvao je, indirektno, svoje klubove Zvezdu i Partizan i kazao je kako su brojke u 21. stoljeću vrlo mračne za Srbe

20.3.2021.
9:08
VOYO logo

Dinamova čudesna utakmica protiv Tottenhama obišla je cijelu Europu. Zagrebačka ekipa senzacionalno je preokrenula 2:0 iz prvog susreta i na kraju s 3:0 kod kuće osigurala četvrtfinale Europa lige, a "modrima" su se naklonili gotovo svi pa tako i novinari iz Srbije.

Novinar Kurira, Gojko Filipović, pohvalio je Dinamo i konstatirao da je Dinamo najveći klub u regiji. Pomalo je nevjerojatna takva tvrdnja srpskog novinara, ali sve je pojasnio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok se srpski nogometni navijači prepucavaju na relaciji Crvena zvezda - Partizan, Europom od početka stoljeća do danas apsolutno vlada zagrebački Dinamo. Možemo se osjećati povrijeđenima, može nas boljeti i može nam ne odgovarati, ali brojke su jasne - od kluba s Maksimira nema boljih na ovim prostorima", piše novinar Kurira.

Image

"Spektakularna i senzacionalna pobjeda u duelu s moćnim Tottenhamom samo je jedan u nizu Dinamovih uspjeha. Zagrebački Modri su samo u posljednjih deset godina čak devet puta bili sudionici jednog od dva najjača klupska natjecanja. Grupnu fazu Lige prvaka igrali su pet, a Europske lige četiri puta", napominje još.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je prozvao, indirektno, svoje klubove Zvezdu i Partizan i kazao je kako su brojke u 21. stoljeću vrlo mračne za Srbe.

"Samo to je dovoljno da postane jasno gdje su u odnosu na srpske klubove, a brojke iz 21. stoljeća su još mračnije za Srbe. U grupnim fazama Dinamo je prvi s 23 pobjede, 12 remija i 51 porazom (86 utakmica), dok drugoplasirani Partizan na 66 utakmica ima 10 pobjeda, 18 neriješenih i 38 poraza. Treća je Crvena zvezda s osam trijumfa, 11 podjela bodova i 17 poraza na 36 utakmica, a slijede je slučajni prolaznici kroz LP ili EL Maribor (tri pobjede, 10 neriješenih, 19 poraza), Rijeka (četiri pobjede, šest neriješenih, osam poraza, Hajduk (jedna pobjeda i pet poraza) te Vardar, koji ima jedan remi i pet izgubljenih utakmica", napisao je novinar Kurira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo