OD ZVIJEZDE DO PROSJAČKOG ŠTAPA / Pad kakav se ne pamti: Proglasio je bankrot, nema ni prebijene lipe! Ljude šokiralo čime se danas bavi...

Image
Foto: Profimedia

Roystin Drenthe je za Real igrao od 2007. do 2012. godine i zaradio je milijune eura, ali mu je nakon odlaska iz Madrida karijera krenula strmoglavo nizbrdo

15.8.2022.
11:17
Profimedia
VOYO logo

Bivši nogometaš Real Madrida i nekada jedan od najperspektivnijih mladih nizozemskih, ali i svjetskih, nogometaša, Royston Drenthe (33), nedavno je pred nizozemskim sudom proglasio bankrot, a danas igra kao amater.

Image
BENZEMA OTVORENO /

'Odlazak Ronalda mi je dosta toga otvorio, a kod Modrića posebno volim jednu stvar. Svakodnevno me iznenađuje'

Image
BENZEMA OTVORENO /

'Odlazak Ronalda mi je dosta toga otvorio, a kod Modrića posebno volim jednu stvar. Svakodnevno me iznenađuje'

Drenthe je za Real igrao od 2007. do 2012. godine i zaradio je milijune eura, ali mu je nakon odlaska iz Madrida karijera krenula strmoglavo nizbrdo. Igrao je nakon Reala za Hercules, Everton, Reading, Vladikavkaz, Sheffield, Kayseri, Baniyas, zatim je dvije godine pauzirao i u međuvremenu se bavio glazbom i otvorio je vlastitu trgovinu odjećom, ali ništa od toga mu nije uspjelo i na koncu se opet vratio nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dvije godine zaigrao je za nizozemskog trećeligaša Xerxes, zatim za roterdamsku Spartu i na koncu je prešao u Kozakken Boyse, amaterski klub iz trećeg ranga nizozemskog nogometa. Osim nogometom, Drenthe se danas još bavi i dizanjem utega,te je promijenio već tri španjolska niželigaška kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ptica selica

Nekada velika zvijezda i perspektiva svjetskog nogometa bio je najbolji igrač europskog prvenstva za mlade 2007. godine što mu je i osiguralo transfer u najveći klub na svijetu, ali to je za njega trenutno samo uspomena. Tada je za čak 14 milijuna eura preselio u Real iz Feyenoorda.

Igrao je za Racing Murciju, Real Murciju, a ovih dana kako navodi Transfermarkt potpisao je i za Racing Madrid koji se natječe u četvrtom rangu španjolskog nogometa. To je najviši rang amaterskog nogometa, a Drenthe u životopisu ima dva Racinga, dvije Murcije, dva Reala i dva Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od svih 14 klubova, ova ptica selica najviše nastupa ima u kraljevskom klubu, a njegova karijera na kraju nije bila ni približno dobra kako mu se predviđalo. Imao je svijet na dlanu, a samo nekoliko godina kasnije ostao je bez svega. Možda je u svemu tome ponovno pronašao ljubav prema nogomet pa odlučio zaigrati nogomet sebi za dušu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo