POVUKLI GA ZA JEZIK / Nervozna presica trenera Dinama, novinarima poručio: 'Lud sam... Sve ovo što sam rekao, ste vi trebali detektirati'

Image
Foto: Screenshot Dinamo YouTube

Modri bi za potvrdu drugog mjesta, što osigurava play-off Europske lige u zadnjem kolu, 9. prosinca morali uzeti barem bod West Hamu

25.11.2021.
22:52
Screenshot Dinamo YouTube
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama ostvarili su cilj, osigurali su "europsko proljeće", međutim, tek će nakon posljednjeg kola biti poznato hoće li Modri nastaviti svoj europski put u Europskoj ligi ili se sele u Konferencijsku ligu.

Nakon današnjeg remija, Modri bi za potvrdu drugog mjesta, što osigurava play-off Europske lige u zadnjem kolu 9. prosinca morali uzeti barem bod West Hamu u Londonu ili se nadati da Genk kod kuće neće pobijediti Rapid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odigrali smo izuzetno prvo poluvrijeme, osobito trkački i energetski. Nažalost, u zadnjoj sekundi smo primili gol iz prekida. Nekako smo u drugom dijelu ušli s tim mislima. Bilo smo nešto slabiji. No u drugom dijelu smo pali, pokušali smo rotacijama, ali nismo dobili što smo očekivali. U zadnjih deset minuta bilo je i malo pragmatičnosti," kazao je Dinamov trener Damir Krznar.

Image
REAKCIJE SU BRUTALNE /

Navijači divljaju nakon blijedog izdanja Dinama u Europa ligi. Posebno su se okomili na jednog čovjeka

Image
REAKCIJE SU BRUTALNE /

Navijači divljaju nakon blijedog izdanja Dinama u Europa ligi. Posebno su se okomili na jednog čovjeka

'Radimo novi Dinamo'

"Miješaju se osjećaji, svlačionica je klonula, ali mislim da za to nema potrebe. Osigurali smo europsko proljeće, ali nitko ga ne slavi. Još uvijek smo drugi, još je jedna utakmica, a do tog boda možemo u Londonu," dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je ovo treća utakmica u nizu u kojoj Dinamo nije slavio što će samo dodatno pojačati pritisak na trenera. "Ne razmišljam o tome i na to ne mogu utjecati. Ovo je momčad u stvaranju, radimo novi Dinamo, a još imamo i rezultat. Netko će reći slab, ali za mene je ovo vrlo dobar rezultat," dodao je.

Krznar se osvrnuo i na momčad koju je suprostavio belgijskom sastavu. "Priprema je bila jednostavana. Genk je trkački jak i dominantan, smatrali smo da trebamo trojicu trkački spremnih igrača. Trebali smo i igrače koji napadaju dubinu, a to su Menalo i Oršić."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krznar se zahvalio i kapetanu Ademiju koji je stisnuo zube i zaigrao. Nažalost, u završnici susreta dobio je još jedan udarac u gležanj. "Ponosan sam na Ademija, ponovo je stavio interes momčadi ispred svojeg zdravlja."

'Vi ste sve trebali detektirati'

Krznar je komentirao izjave pojedinih igrača kako treće mjesto neće biti uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U sportu ciljevi tjeraju jedan drugog. Naš cilj je bila jesen, nakon toga je sljedeći proljeće u Europi. Sada ćemo pokušati da to uspijemo u Europskoj ligi. Uvijek ljestvicu podižemo maksimalno. Kada se to ne uspije, frustracije su normalne," poručio je.

Krznar se osvrnuo i na dosadašnji dio sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prokletstvo Dinama su visoki ciljevi. Svi očekuju da imamo 10 bodova više u prvenstvu, da smo u Europi prvi u skupini. No stvarnost je drugačija. Ostali smo bez pet prvotimaca, a pripreme smo počeli bez reprezentativaca. U rujnu smo ostali i bez kompetnog veznog reda, Majer i Jakić su otišli, a Ademi je imao problema s ozljedama. Kada igraju reprezentacije ostajemo bez 14 igrača, a za automatizme treba vremena. Kako se osjećam? Lud sam", pojasnio je Krznar, a zatim ga je jedan od novinara upitao je li mu to što je rekao zapravo alibi za kikseve?

Krznar se malo unervozio i zatim poručio novinaru: "To što sam rekao nije alibi, ali već kad ste me povukli za jezik, reći ću da ste vi trebali detektirati sve ovo što sam nabrojio. Ja sam zadovoljan našom izvedbom ove sezone. Bi li trebala biti bolja? Bi, ali rekao sam vam zašto nije."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo