NEPOBITNE ČINJENICE S KOJIMA SE HVALE U MAKSIMIRU: / Hrvatska u velikoj mjeri nosi Dinamov predznak

Image

U reprezentaciji Hrvatske najviše je igrača koji su ponikli u Dinamu.

8.11.2016.
23:23
VOYO logo

Barem ako ćemo vjerovati definiciji Uefe. Naime, igrači ponikli u nogometnoj školi smatraju se oni koji provedu minimalno tri sezone u jednoj sredini između 15. i 21. godine. Službena klupska stranica Dinama donijela je, odnosno, pohvalila se zanimljivim podacima kako visokih 40,91 posto reprezentativaca Hrvatske čine nogometaši koji su igrački stasali u Dinamu, odnosno da je ukupno 70 % reprezentativaca prošlo kroz Dinamo.

U TABORU VATRENIH NIJE SVE IDEALNO: Kovačić, Ćorluka i Pivarić nisu u potpunosti zaliječili ozljede

Čak devet Vatrenih poniklo je u Dinamovoj nogometnoj školi

Od trenutnih 22 izabrana igrača u reprezentaciji, čak njih devet poniklo je u Dinamovoj nogometnoj školi. To su redom: Vedran Ćorluka, Šime Vrsaljko, Tin Jedvaj, Josip Pivarić, Mateo Kovačić, Milan Badelj, Luka Modrić, Ante Ćorić i Andrej Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Što se tiče ostalih hrvatskih klubova i njihovoj zastupljenosti u reprezentaciji, na drugom je mjestu splitski Hajduk. On je proizveo četiri igrača (18,18 %), dok su po dva proizveli Osijek i Zadar. Nogometne škole Cibalije, Varteksa, Marsonije, Austrije Beč, Basela, Hr. Dragovoljca i Sochauxa proizvele su po jednog igrača s trenutnog popisa za susrete s Islandom (12. studenog) u sklopu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo te prijateljskog susreta protiv Sjeverne Irske (15. studenog).

Brojka dinamovaca se penje

U 11 odigranih utakmica reprezentacije u 2016. godini, izbornik Čačić koristio je ukupno 27 igrača. Tako je ukupno 12 od svih 27 igrača (44,4 %) prošlo kroz Dinamovu nogometnu školu. Uz već spomenutih devet, ove kalendarske godine za reprezentaciju su igrali još: Dejan Lovren, Alen Halilović i Domagoj Antolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako ubrojimo i igrače koji su u jednom dijelu svoje karijere nosili "modri dres", brojka reprezentativaca koji su nastupili ove godine za Hrvatsku penje se na 19 od ukupno 27, odnosno visokih 70,4 posto. Uz već spomenutih 12, u Dinamu su igrali i/ili još igraju Domagoj Vida, Marcelo Brozović, Mario Mandžukić, Marko Pjaca, Marko Rog, Duje Čop i Gordon Schildenfled.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo