NEOPJEVANI HEROJ STAMFORD BRIDGEA: / Ugledni engleski medij naklonio se Kovačiću, u važnom segmentu igre on je daleko najbolji u ligi

Image
Foto: Profimedia

Iako se njegova igra ne vidi u njegovoj statistici, činjenica je da cijela momčad igra bolje upravo zbog njega

23.4.2020.
18:28
Profimedia
VOYO logo

Mnogi su podigli obrve kad je Chelsea iskeširao 45 milijuna eura za Matea Kovačića prošlog ljeta. No Frank Lampard znao je što radi. U hrvatskom reprezentativcu vidio je veznjaka koji će moći provesti njegove zamisli na terenu i zasad se njegova investicija isplatila.

Kova je u početku karijere bio ofenzivno orijentiran igrač. često smo ga gledali na poziciji ofenzivnog veznjaka, nekad čak i krila, no Lampard ga je postavio na poziciju koju je i on sam igrao - centralni vezni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povučeno i tiho, bez neke pompe, odrađivao je ove sezone Kovačić sve što se od njega tražilo, a ugledni engleski sportski medij Sky Sports posvetio mu je članak u kojem ga je nazvao jednim od "neopjevanih heroja" Premier lige.

Image
Foto: Profimedia

Chelsea Manager Frank Lampard shakes hands with Mateo Kovacic at full time Chelsea v Tottenham Hotspur, Premier League, Football, Stamford Bridge, London, UK - 22 Feb 2020, Image: 500356983, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY No use with unauthorised audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications., Model Release: no, Credit line: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

LIVERPOOL KAKAV POZNAJEMO VIŠE NEĆE POSTOJATI: Raspada se čarobni napadački trojac zbog pojačanja od 60 milijuna eura

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LIVERPOOL KAKAV POZNAJEMO VIŠE NEĆE POSTOJATI: /

Raspada se čarobni napadački trojac zbog pojačanja od 60 milijuna eura

Image
LIVERPOOL KAKAV POZNAJEMO VIŠE NEĆE POSTOJATI: /

Raspada se čarobni napadački trojac zbog pojačanja od 60 milijuna eura

Elitni dribler

Novinar Matt Cheetham navodi da Kovačić ne dobiva onoliko pažnje ni poštovanja koliko zaslužuje. Istina, Kovačićeve osnovne brojke (2 gola i 3 asistencije ove sezone) nisu astronomske, ali postoji segment igre u kojem je puno bolji od ostatka lige.

Kovačićeva kontrola lopte je na elitnom nivou. Njegovi driblinzi su na gotovo 80 posto uspješnosti, što je uvjerljivo najbolje od svih nogometaša u Premier ligi. Drugi je Adama Traore sa 70 posto. Također, Mateo je najbolji dodavač Chelseaja u posljednjoj trećini terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se njegova igra ne vidi u njegovoj statistici, činjenica je da cijela momčad igra bolje upravo zbog njega. Naime, Chelsea ima više pokušaja udaraca na gol čak i od Liverpoola, a za to je zalsužan Kovačić koji rijetko gubi loptu i sposoban ju je prenijeti u posljednju fazu napada gdje uglavnom kreira prilike za druge.

"Tek mu je 25 godina i tek će ući u svoje najbolje igračke godine, no njegova reputacija među ljubiteljima Premier lige može samo nastaviti rasti", zaključuje novinar Sky Sportsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo