NEOBIČAN PREOKRET, UEFA DEMANTIRALA SVOG PREDSJEDNIKA: / Čeferinova dramatična izjava nije točna - 'Nije on to tako rekao'

Image
Foto: Profimedia, AFP

Kazao je kako postoji mogućnost da se Liga prvaka i Europa liga za sezonu 19./20. neće niti odigrati

6.4.2020.
13:09
Profimedia, AFP
VOYO logo

Predsjednik UEFA-e, Aleksander Čeferin, dao je, kako se na kraju ispostavilo poprilično dramatičan, intervju za njemačku televiziju ZDF. Komentirao je nekoliko scenarija o mogućem raspletu nogometne sezone koju je naprasno prekinula pandemija koronavirusa.

Kazao je kako postoji mogućnost da se Liga prvaka i Europa liga za sezonu 19./20. neće niti odigrati, odnosno, da će se natjecanje za ovu sezonu poništiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razmatramo nekoliko opcija za nastavak i završetak Lige prvaka i Europa lige ove sezone, za svibanj, lipanj, srpanj ili čak da više uopće ne igramo. Ta opcija također je na stolu", rekao je Čeferin i naglasio kako postoji rok do kojeg će se prvenstva moći odigrati.

Image

UEFA President Aleksander Ceferin looks on during a press conference following his re-election, at the 43rd Ordinary UEFA Congress on February 7, 2019 in Rome. (Photo by Andreas SOLARO / AFP)

UEFA demantirala

"Krajnji rok, nakon kojeg više nema igranja za 2019/20 je 3. kolovoza. Do tada se moraju završiti LP i EL za ovu sezonu. Ne možemo je nastaviti u rujnu ili listopadu", rekao je Čeferin, a onda je sve te njegove izjave demantirala organizacija kojom predsjedava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UEFA sada tvrdi da su se Čeferinove izjave krivo protumačila te da on uopće nije tako mislio. "Predsjednik to nije tako rekao. Upravo suprotno, razmatramo opcije da se utakmice u LP-u i EL-u igraju tijekom srpnja i do kraja kolovoza", kazali su iz UEFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo