'Kad me jednom zaj...š, gotov si, nema te!'

'Sammira i takve tipove bih vjerojatno odavno prekrižio. Vjerujem svima bezgranično, ali kad me jednom zaj...š, gotov si, nema te!

24.8.2013.
15:17
VOYO logo

Trener Austrije Nenad Bjelica i dalje uživa u pažnji i divljenju navijača koje je zaslužio pobjedom protiv Dinama u prvoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka.

"Lagao bih kad bih rekao da mi je svejedno što sam postao meta interesa medija i navijača i siguran sam da ću nakon ovog rezultata i, nadam se i svih budućih rezultata s Austrijom biti i dalje u nekom fokusu. Činjenica jest da me nikad u Hrvatskoj, ni kao igrača ni kao trenera, nisu cijenili kao što me cijene vani, ali nisam se previše na to obazirao. Imam svoj put, koji nikad neću napustiti. Radim pošteno, oduvijek, moja je egida da se pošteni rad kad-tad mora vratiti. I, meni se vraća", kaže Bjelica u intervjuu za Sportske novosti te dodaje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema euforije, drugačiji je to mentalitet nego kod nas. Svi čestitaju na pobjedi, svi su zadovoljni, međutim, znamo da nas do prolaska u Ligu prvaka čeka još teških 90 minuta i da ništa nije riješeno. Igračima sam nakon susreta dopustio da popiju jedno pivo, ali nekog velikog slavlja nije bilo. Prije Dinama igramo još protiv WAC-a, znam da će suparnik biti iznimno motiviran, ipak je to moj bivši klub. Čeka nas, svakako, još puno posla. Ničega se u životu ne bojim pa tako ni Dinama u uzvratu. Ja vjerujem u svoje momke, želim samo da opet daju maksimum. A ako Dinamo odigra veliku utakmicu, pobijedi nas i uđe u Ligu prvaka, mi ćemo mu sportski čestitati", tvrdi Bjelica koji sa svojim igračima gaji prijateljski odnos.

http://videa.hu/player?v=VILIbrIZL8iSjehK

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam prema igračima jako dobar, pošten. Postavio sam granice i oni ih poštuju. Recimo, ja nikad nisam povikao na igrača zbog krivog dodavanja ili promašene šanse, to se u nogometu uvijek događa. Ali, meni je najvažnije da igrač na terenu daje sve od sebe, da 'gine’, da poštuje taktičke zamisli. Tko tako radi, sa mnom nema problema, tko iskače, kod mene više nema šanse. Imao sam u momčadi dvojicu važnih igrača prošlih sezona, kojima sam puno toga dopuštao. Bili su mi standardni u momčadi, odnos nam je bio stvarno odličan, kakvu god su me uslugu tražili, dobili su što su htjeli. I onda su jednom, nakon utakmice u Salzburbu, bez pitanja autom otišli u Beč. Kad sam saznao prekrižio sam ih zauvijek, dobili su raskid ugovora! Da su pitali, pustio bih ih, ali ovako, iza leđa... To ne podnosim, tad postanem diktator. Sammira i takve tipove bih vjerojatno odavno prekrižio. Vjerujem svima bezgranično, ali kad me jednom zaj...š, gotov si, nema te! Idi van poslije utakmice i do šest ujutro, briga me, radi što hoćeš, ali ako zbog izlaska dan prije na utakmici nisi pravi, za mene si mrtav!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo