NEMOGUĆA MISIJA: / Pred Slavena Bilića stavljen težak zadatak!

Image
Foto: AFP

Suvlasnik West Ham Uniteda, David Gold, istaknuo je visoke ciljeve koje čekaju Slavena Bilića u novoj sezoni u klubu. Neće mu biti nimalo lako.

19.6.2015.
11:42
AFP
VOYO logo

"Europsku ligu shvaćam jako ozbiljno i želim da je osvojimo. Moramo se pripremiti na veliki broj utakmica i nadam se da neće imati problema sa zdravljem igrača. Prošle sezone smo fantastično startali, a onda su igrači počeli padati 'kao muhe' i završili smo sezonu na 12. mjestu", poručio je Gold odmah u glavu. Problem je što Hammerse čeka nastup u Europi od 2. pretkola, te bi do eventualnog trofeja morali odigrati čak 23 utakmice.

Teško će Bilić moći s ovim kadrom gurati na više frontova. Uz Premiership, tu su i dva Kupa (FA i Liga kup), klub iz istočnog Londona morat će se ozbiljno pojačati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić im dao popis želja

"Rekli smo Slavenu, daj nam svoju popis želja i vidjet ćemo što možemo napraviti. Trebamo desnog beka i neumorno radimo na transferu Carla Jenkinsona iz Arsenala", zaključio je Gold kojeg ne brine nedostatak Bilićevog iskustva u Premiershipu.

"Sviđa mi se Slavenova strast. Možete čitati razne CV-je trenera, ali ne možete znati kakvi su zapravo dok ih ne upoznate. Prošli tjedan smo otišli na novi stadion, proveli dan skupa. Sviđa mi se kemija koju smo uspostavili, on je još relativno mlad čovjek s ciljem i velikom željom. Uvijek postoji rizik kod svakog imenovanja, pa neki vrhunski treneri nisu uspjeli u Premiershipu. Slaven nema iskustvo iz lige kao trener, ali ima kao igrač. Nedostatak iskustva će nadoknaditi svojim radom", istaknuo je vlasnik 30% dionica kluba i podvukao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dugoročni cilj - uloviti petorku

"Igrat ćemo napadački nogomet. S igračima koje imamo, uz nove koje ćemo dovesti, imat ćemo momčad koja će biti orjentirana na napadački nogomet."

Trofej u Europi, napadački nogomet...Ukoliko ste mislili da je to sve - varate se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dugoročni cilj nam je uplašiti veliku petorku. Želimo da Chelsea, City, United, Arsenal i Liverpool se moraju paziti nas. Znam da je velika razlika između želje i realnosti. Kroz pet godina očekujem da igramo u europskim kupovima. Loviti velikane bit će jako, jako teško. Southampton je uspio prošle sezone, ne vidim razlog zašto ne bi i mi..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo