NEKI KUDE LOVRENA, HAJDUKOVA LEGENDA IM PORUČUJE: / 'On je fenomenalan, a Liverpool u ovom trenutku najveći favorit za naslov'

Image
Foto: AFP

Liverpool je trenutačno vodeća momčadi Premier lige

29.12.2018.
10:15
AFP
VOYO logo

Nakon prve polovice sezone u engleskom nogometnom prvenstvu Liverpool je momčad kojoj sve ostale gledaju leđa, a njegov hrvatski stoper Dejan Lovren nezamjenjiva karika u posljednjem redu sastava kojeg vodi Jürgen Klopp.

Kad je zdrav Lovren igra u punoj minutaži u dresu jedine neporažene momčadi u engleskoj Premier ligi, no pogled na njegov zdravstveni karton reći će da je od 19 mogućih utakmica odigrao njih tek sedam. Koliko obrana Redsa dobro izgleda reći će i podatak da su s Lovrenom u momčadi kroz 630 odigranih minuta propuštena tek dva pogotka. Hrvatski stoper, s druge strane, jednog je uspio i postići suparničkoj momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalinić očekuje Redse na tronu

Liverpoolovi navijači nadaju se da bi ova sezone napokon mogla biti 'ta', da bi u klupske vitrine mogao stići naslov engleskog prvaka kojeg čekaju od sezone 1989/90. Legendarni vratar i trener Hajduka Ivan Katalinić smatra u razgovoru za Večernji list da bi se to i moglo dogoditi, a pritom se prisjeća i dana koje je sam proveo igrajući u engleskoj ligi.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (L) vies for the ball with Liverpool's Croatian defender Dejan Lovren (R) during the UEFA Champions League Group C football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Liverpool FC at the Parc des Princes stadium, in Paris, on November 28, 2018. (Photo by Bertrand GUAY / AFP)

"U proljeće 1982. godine, dvanaest kola prije kraja prvenstva, moj Southampton bio je prvi na ljestvici. Među ostalim, pobijedili smo i Liverpool na Anfieldu s 1-0, Liverpool s Grobbelaarom, Dalglishem, Sounessom, Rushom..., a ja sam u svim novinama bio proglašen za igrača utakmice. Branio sam tu utakmicu sjajno, skidao sam sve što mi je išlo u okvir gola, kao da sam imao sto ruku. Bio je poseban gušt istrčati na Anfieldu, u taj pakao koji stvara njihova publika, a tada još nije bilo ni sjedećih mjesta na stadionu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U proljetnom dijelu morali smo nadoknađivati neke utakmice koje su bile odgođene zbog lošega vremena. Imali smo malo stariju momčad i, čim je nastupio ritam utorak-subota, ušli smo u krizu i doživjeli nekoliko neočekivanih poraza. Sezonu smo okončali na petom mjestu, što je bio uspjeh", evocirao je Katalinić uspomene na sezonu u kojoj je naslov u konačnici pripao Liverpoolu.

Lovren, ponajbolji stoper Europe

Smatra da bi se to moglo dogoditi i ove sezone:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Liverpool je danas drugačiji, moćniji, raznovrsniji u odnosu na prošlu sezonu, jer ima veći izbor igrača. Kloppu sada utakmice rješavaju igrači koji ulaze s klupe, poput Sturridgea ili Shaqirija. Hoće li izdržati? Za mene je Liverpool u ovom trenutku najveći favorit za naslov i doista bih volio da mu se to i ostvari. Veliki je to klub, zaslužuje tu počast. Situacija će se iskristalizirati u siječnju, možda čak i u prve dvije sljedeće utakmice, protiv Arsenala i Manchester Cityja. Dobiju li obje, bit će im otvoren put prema naslovu. Ali City je još uvijek opasan, vreba iz prikrajka i snažniji je od Tottenhama."

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Ivan Katalinić

Potom je prokomentirao i igre Dejana Lovrena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dejan je - fenomenalan! U odnosu na razdoblje u Southamptonu iznimno je napredovao, danas je on jedan od najboljih stopera Europe. Nekada su mu vadili i analizirali svaku pogrešku, a danas im gotovo uopće na daje povoda za to. Pazite, tamo se igra svaka tri dana, pražnjenja su strahovita, pritisak publike svugdje je ogroman, jer Liverpool je velika momčad i svima izazov, a Dejan se sa svim tim sjajno nosi. Ovo je njegova i Liverpoolova velika šansa za toliko čekani naslov i ja vjerujem da će je napokon iskoristiti", kazao je Katalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo