NEKAD SU SE SLIKALI GOLI ZA SPAS KLUBA, SAD SU KONAČNO USPJELI: / Pogledajte kako je Brighton proslavio ulazak u Premier ligu

Image

Engleski drugoligaš Brighton & Hove Albion je današnjoj pobjedom protiv Wigana 2:1 osigurao nastup u elitnom razredu engleskog nogometa, po drugi put u 116-godišnjoj povijesti kluba.

17.4.2017.
21:55
VOYO logo

Do kraja su još tri kola, Brighton ima 92 boda, Newcastle 85, Reading 79, a Huddersfield 78 bodova. Budući da dvije najbolje momčadi direktno ulaze u Premier ligu, Brighton je to osigurao jer ima nedostižnih 13 bodova više od Readinga.

Prije 34 godine posljednji put bili prvoligaši

Brighton je konačno dočekao promociju u Premier ligu, posljednji put bili su prvoligaši prije 34 godine. Brighton je u svojoj povijesti, odnosno od 1901. godine, samo četiri sezone igrao prvoligaški nogomet, od 1979. do 1983. Te 1983. godine stigao je do finala FA kupa u kojem je izgubio od Manchester Uniteda, a ujedno je i ispao u Drugu ligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekolilo zadnjih godina zapinjao je u doigravanju u nizu nesretnih okolnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili na rubu propasti

Riječ je o klubu koji je bio na rubu propasti, a prije 20 godina umalo završio u petoj, amaterskoj ligi. Uz upravu, dio novca za dugove skupljali su i navijači, čak su se i fotografirali goli za kalendar kako bi pomogli Brightonu.

"Galebovi" igraju na Falmer stadionu, poznatom i kao Amex, kapaciteta 30.750 mjesta koji je izgrađen 2011. godine. Od te godine, Brighton se počeo uspinjati iz treće lige, a od tad je tri puta ispadao u "play-offu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Presretan je i engleski glazbenik, DJ i producent Fatboy Slim koji je jedan od suvlasnika Brightona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo