NEKAD NAJVEĆI TALENT NAŠEG NOGOMETA TIHO SE KREĆE IZMEĐU POZIVA I PRETPOZIVA: / Dogodilo mu se najgore

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
29.10.2019.
7:00
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Milan Badelj, Mario Pašalić, Nikola Vlašić. To su vezni igrači koje je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić pozvao za odlučujuću utakmicu Hrvatske i Slovačke na Rujevici. Čini li vam se da netko nedostaje?

Zapravo je teško poreći da su ovo najbolji veznjaci koje Hrvatska u ovom trenutku ima. Na stranu što se Rakitić ne može izboriti za minutažu u Barceloni u kojoj je konkurencija sad stvarno ogromna, Dalić na raspolaganju ima opcije u veznom redu kakve bi poželio svaki izbornik na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od tih opcija nije Marko Rog. Doduše, dobio je pretpoziv i upada samo ako netko ne bude mogao igrati, što je i bio slučaj s Ivanom Rakitićem u utakmicama protiv Slovačke i Azerbajdžana koje je odgledao s klupe.

Image
GLEDAMO I MALO SMO ZATEČENI: /

Jeste li vidjeli tko se nije našao na Dalićevu popisu? Nije nam baš jasno zašto...

Image
GLEDAMO I MALO SMO ZATEČENI: /

Jeste li vidjeli tko se nije našao na Dalićevu popisu? Nije nam baš jasno zašto...

Prije pet godina ovakvu sudbinu "plutanja" Marka Roga od pretpoziva do grijanja klupe nije bila nikakva opcija. U samo godinu dana 19-godišnji veznjak stigao je iz Varaždina preko Splita do Dinama u kojem još drži rekord za najveći transfer u povijesti kluba s Maksimira. Pet milijuna eura istresao je tada Dinamo za Roga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Poljud ga se dobro sjeća

Prva sezona u modrom dresu nije bila spektakularna, ali zato je drugu započeo furiozno. Prometnuo se u glavnog igrača Modrih, a s pozicije ofenzivnog veznog radio je darmar u protivničkim obranama. Režirao je jedan od najbolnijih poraza u povijesti Hajduka. Čak 30 tisuća ljudi svjedočilo je maestralnoj utakmici Roga u kojeg je Napoli nakon samo nekoliko utakmica odlučio uložiti nemalih 16 i pol milijuna eura.

Iste te 2016. godine zaigrao je Rog na Europskom prvenstvu i odigrao sjajnu utakmicu protiv Španjolske koju smo, protivno svim očekivanjima, pobijedili s drugim sastavom. Iniesta ga je te noći sigurno sanjao, nije mu Marko dao disati, jedan od najboljih veznjaka svih vremena skrivao se od njega po travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maurizio Sarri nije u Napoliju u Rogu vidio ono što mu je trebalo. Talijanski stručnjak poznat je po tome da se drži svojih principa i svojih igrača. Tako je Rog završio prikovan za klupu, a mjesta u sredini punili su Hamšik, Jorginho i Allan pored kojih nije bilo mjesta gotovo ni za koga drugog. Uistinu su mizerni minutaža i učinak koji je Rog ostvario tijekom svoje dvije godine.

Image

Nova šansa u Cagliariju

Najgore od svega je što nije bio ozlijeđen, nije se imao kad i gdje ozlijediti. Koštalo ga je to poziva na Svjetsko prvenstvo na kojem je Hrvatska ostvarila svoj najveći uspjeh u povijesti, a Rog neće moći objesiti tu srebrnu medalju oko vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon prvenstva Dalić mu je davao šanse, ali opet je ispao. Tražio se na posudbi u Sevilli, ali nije ni to baš najbolje ispalo.

U Cagliariju je dobio novu šansu. Nakon dugo vremena minutaža je tu. Otvorio je svoj boravak na Sardiniji spektakularnim pogotkom, a na prvenstvenoj tablici još do prethodnog kola bili su peti. Sasvim neloše za, u usporedbi s talijanskim nogometnim divovima, limitiran klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

10.11.2017., Zagreb - Trening hrvatske nogometne reprezentacije na pomocnom terenu Hitrac Kacian uoci druge utakmice dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiju protiv Grcke. Marko Rog. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Posljednji vlak

Da je netko prije pet godina predviđao budućnost Marka Roga, ona ne bi ovako izgledala. Svoj posljednji nastup za reprezentaciju upisao je prije gotovo godinu dana, kad je u Ligi nacija dobio 11 minuta protiv Engleza.

No, tek su mu 24 godine i ima još itekako vremena ispuniti svoj potencijal. Trebat će nam u budućnosti jer Luka Modrić i Ivan Rakitić neće vječno igrati za reprezentaciju, a nakon njih morat će se "izmisliti" nekakav novi pristup igri u kojoj se ne traži Modrić u svakoj situaciji u kojoj ne znamo kamo ćemo s loptom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marko Rog još stigne postati jedna od ozbiljnih opcija.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo