MA TO JE NEMOGUĆE / Nećete vjerovati, ali postoji netko bolji od svemogućeg Haalanda: Statistika od koje ćete pasti na guzicu

Image
Foto: Profimedia

Ima ih još na njegovoj razini... Donekle

7.10.2022.
15:04
Profimedia
VOYO logo

Nevjerojatni 22-godišnji norveški "monstrum" od napadača Erling Braut Haaland ruši apsolutno sve rekorde u engleskom i europskom nogometu. City je na Etihadu u bitki za Manchester deklasirao u nedjelju ranije United 6-3 a Haaland je postigao hat-trick. Opet… Prvi njegov gol i treći u ovom ligaškom dvoboju bili su rekordni, epski, oni koji su ispisali nove stranice nogometne povijesti. Također, bio mu je ovo 14. hat-trick u karijeri.

Image
NIJE PAZILA /

Misteriozna navijačica koja se polugola slika na stadionima našla se u problemu: Policija joj za petama zbog golotinje

Image
NIJE PAZILA /

Misteriozna navijačica koja se polugola slika na stadionima našla se u problemu: Policija joj za petama zbog golotinje

Prije ovog dvoboja Haaland je "hat-trickom“ počastio Nottingham Forest i Crystal Palace te mu je za tri "hat-tricka“ bilo potrebno samo osam utakmica, što je apsolutni rekord Premier lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sa sjajnim predstavama je nastavio i u Ligi prvaka. Postigao je dva pogotka u velikoj pobjedi Manchester Cityja nad Kopenhagenom 5:0. Nestvarne su njegove brojke i u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima ih još na njegovoj razini... Donekle

U nevjerojatnom je nizu od devet utakmica zaredom u kojima je postizao pogodak za City, a već je sada došao do brojke od 19 golova u svega 12 utakmica za engleski klub. Najbolji je strijelac Premier lige s 14 pogodaka te Lige prvaka s pet. Prošle sezone najbolji strijelci u prvom rangu engleskog natjecanja bili su Mohamed Salah i Heung-Min Son s 23 pogodaka, što je brojka koju bi Haaland mogao dostići za nekoliko kola, naravno, nastavi li s ovakvom formom, a sve upućuje da hoće.

Dakle, Haaland je na terenu proveo 959 minuta, u kojima je postigao 19 pogodaka, a time dolazimo do podatka da norveško čudo od igrača zabija gol svakih 50,5 minuta. Sjajnom Haalandu treba nešto više od poluvremena da postigne pogodak, ali, vjerovali ili ne, postoji jedan igrač koji je opasniji od Cityjeve devetke. Napadač Manchestera, ali onog crvenog, Uniteda, Anthony Martial ove je godine imao velikih problema s ozljedama. Bio je sjajan na pripremnim utakmicama, ali je za United ove sezone odigrao svega tri utakmice. Na terenu je proveo 104 minute, što mu je bilo dosta za tri pogotka. Dakle, dolazimo do podatka da je Martialu potrebno svega 34,6 minuta da postigne pogodak. Naravno, riječ je o svega tri utakmice, ali Martial je jedan od rijetkih igrača koji se može pohvaliti da je bolji od Haalanda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Također, još se jedan igrač u europskom nogometu može pohvaliti učinkom briljantnog Haalanda. Norvežanin je u 12 utakmica postigao 19 pogodaka i podijelio tri asistencije, što znači da je bio izravno uključen u čak 22 pogotka Manchester Cityja. Jedini igrač koji ima takav učinak je sjajni krilni napadač PSV-a i Nizozemske, Cody Gakpo. 23-godišnji Gakpo je za PSV odigrao 15 utakmica ove sezone u svim natjecanjima, a uspio je upisati 12 pogodaka i čak deset asistencija, čime je ove sezone uz bok sjajnom Haalandu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo