'Ne znaš tko je teži protivnik...'

Izbornici Irske, Španjolske i Italije složni su kako je skupina u kojoj su izvučeni s Hrvatskoj vrlo teška.

2.12.2011.
23:14
VOYO logo

Giovanni Trapattoni je izjavio da ga nije ni najmanje strah budućih protivnika na Euru 2012. godine, među kojima je i Hrvatska.

"To je sve 90 minuta nogometa i sve što trebamo je vjerovati u vlastite sposobnosti. S našim mentalitetom nemamo se razloga bojati ikoga", ustanovio je irski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimalo može li reprezentacija ponoviti uspjeh Grčke iz 2004. kada je osvojila naslov prvaka Europe.

"Sanjam o tom trenutku. Ali u nogometu sve ovisi o trenutku. Ne radi se samo o prve tri utakmice u skupini. Momčad će biti jako umorna nakon ove skupine, neovisno da li prošli ili ispali", zaključio je Trapattoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Cesare Prandelli nije bio oduševljen ždrijebom za Euro 2012. godine koji je Azzurre smjestio u skupinu C zajedno sa Španjolskom, Hrvatskom i Irskom.

"To je vrlo teška skupina. Nismo željeli igrati protiv Trapattonija (Irska) iz puno razloga. K tome, igramo i protiv svjetskih prvaka. Moramo biti dobro pripremljeni u lipnju jer će to biti vrlo težak turnir za nas", rekao je Prandelli za Rai, te potom nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam tko će biti teži protivnik između Hrvatske i Irske, ovisit će o fizičkom stanju u lipnju. Znam da će Trapattoni pokušati doći do najboljih rezultata do samoga kraja. Rekao mi je da bi volio dovesti Irsku u Italiju na treninge uoči turnira, ali sada će promijeniti svoje planove i ostati u Krakowu", zaključio je Talijan.

Izbornik Španjolske, Vincente del Bosque, priznao je nakon ždrijeba za Euro 2012. godine da je zabrinut snagom Italije s kojom njegova momčad i otvara svoj nastup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Italija nas je nedavno pobijedila (2-1) i bit će vrlo jak protivnik", rekao je Del Bosque koji je u konačnici bio zadovoljan ždrijebom.

"Bit će to vrlo teško Europsko prvenstvo. Igrat će 16 momčadi i svaka predstavlja prijetnju na putu do naslova. Međutim, ono što sam priželjkivao sam i dobio (izbjeći Njemačku i igrati u Poljskoj). Dobro ćemo se pripremiti i bit ćemo spremni za prvi susret s Italijom u Gdanjsku," zaključio je španjolski izbornik. SKUPINA A: 1. Poljska 2. Grčka 3. Rusija 4. Češka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SKUPINA B: 1. Nizozemska 2. Danska 3. Njemačka 4. Portugal

Skupina C: 1. Španjolska 2. Italija 3. Irska 4. HRVATSKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina D: 1. Ukrajina 2. Švedska 3. Francuska 4. Engleska

UTAKMICE HRVATSKE REPREZENTACIJE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Irska - Hrvatska (Poznanj, 10. lipnja 20:45) Italija - Hrvatska (Poznanj, 14. lipnja 18:00) Hrvatska - Španjolska (Gdanjsk, 18. lipnja 20:45)

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo