Ne oklijevajte, i Vi možete postati članovi NO Hajduka!

Uskoro počinje natječaj koji Grad Split, kao većinski vlasnik Hajduka, raspisuje natječaj za članove Nadzornog odbora.

26.8.2011.
19:28
VOYO logo

Naravno, nakon natječaja održat će se izbori u udruzi 'Naš Hajduk' i oni će donijeti odluku kojih će sedam članova biti članovi Nadzornog odbora. Sam klub i splitsko Gradsko vijeće, a i mali dioničari, u toj su priči tek obični izvršitelji onog što će 'Naš Hajduk' odlučiti. U povjerenstvu koje će pregledati pristigle molbe bit će pet gradskih vijećnika i dva člana Torcide. Natječaj će biti otvoren od 1. do 30. rujna.

"Svaki ljubitelj Bijelih može se javiti, ovo je natječaj za ljude koji mogu pomoći Hajduku. Lista kandidata bit će poznata 5. listopada, a potom slijedi predstavljanje kandidata. Cijeli proces trajat će do 5. studenoga kad su zakazani izbori za članove sedam članova Nadzornog odbora. Oni koji ne žive u Splitu to će napraviti dopisno. Nakon toga objavit ćemo listu od sedam ljudi s najviše glasova i taj odabir dostaviti povjerenstvu", rekao je Bojan Islamović iz udruge Naš Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogradonačelnica Splita Anđelka Visković, objasnila je daljnji tijek postupka, a zaobišla je odgovor na naručeno pitanje može li njezina, odnosno Kerumova stranka HGS, jamčiti da će prihvatiti sve ono što navijači zatraže.

"Povjerenstvo će se sastati 7. studenoga i sa svojim prijedlogom ići prema Gradskom vijeću, a ta sjednica trebala bi biti održana između 14. i 18. studenoga, a prijedlog ide prema Skupštini Hajduka", kazala je Visković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajdukov predsjednik Skupštine Vinko Radovani rekao je što ide nakon odluke Gradskog vijeća.

"Glavna Skupština mora izabrati Nadzorni odbor, ona će biti održana 22. studenoga, to je tri godine nakon prve Skupštine. Ovo je opet povijesni događaj, posebno što se tiče navijača", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A Stipe Lekić, tajnik Torcide, govorio je o udruzi 'Naš Hajduk'.

"Trenutačno udruga ima više od tri tisuće članova, iz dana u dan napredujemo. I Torcidu je osnovalo pet ljudi, a danas nas ima 11 tisuća članova. Vjerujem da ćemo doći do respektabilne brojke, naše želje su oko osam tisuća, a neki donji limit brojnosti članstva nismo odredili", smatra vođa splitskih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorila se i rasprava o tome mogu li članovi Našeg Hajduka, koji ne žive u Splitu, uopće glasovati o gradskoj imovini, ali predstavnici navijača čvrsti su u svom stajalištu da oni samo pomažu Gradskom vijeću. Ta je priča završena onog trenutka kada su Željko Kerum i splitski vijećnici u srpnju dali sve ovlasti Torcidi za izbor članova Nadzornog odbora.

Vezani članci:

arti-201108240752006 arti-201108230875006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo