'Ne dajemo super moći, ali sportaši ipak postaju bolji!'

'Balić je zbog ozljede nazvao iz Pekinga gospodina Domančića u tri sata ujutro, a za tri dana je već igrao.

17.9.2011.
15:19
VOYO logo

Je li nepoznati bioenergetičar doista mogao pomoći nogometašima Dinama da bolje trče protiv realovaca? Upitali smo to Gordanu Jukić, bioenergetičarku koja radi s brojnim sportašima.

"Kod vrhunskih sportaša važno je znati da njima samo kvalitetan trening donosi rezultate, a bioterapija je tu samo vjetar u leđa, prirodni stimulans koji potakne resurse koji ne bi bili izazvani. Važno je da se odvija uz pristanak sportaša, uz otvorenost, a ne da to doživljavaju kao čaranje koje bi im trebalo donijeti super moći", objašnjava učenica Zdenka Domančića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kodeks bioterapije po njegovoj metodi podrazumijeva da se ne naplaćuje po cjeniku nego se klijenti zahvale s koliko mogu. Pretpostavljamo da Mamić nije škrtario.

"Energija se ne naplaćuje po metru, kilogramu, satu jer to nam je svima dano."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportaši rijetko ističu da im je bioenergija pomogla jer je to još uvijek tabu-tema, no Ivano Balić je jedan od iznimaka.

"Balić je zbog ozljede nazvao iz Pekinga gospodina Domančića u tri sata ujutro, a za tri dana je već igrao. Bioterapija na daljinu mnogima je teško prihvatljiva i apstraktna, to je čista kvantna fizika. Misao je brža od svega i ima energiju, pa udaljenost nije bitna. Telefonski se dogovorimo za početak, no telefonska linija nije otvorena. Osoba mora mirovati, sjediti ili ležati, a sljedeći poziv, nakon 10 do 15 minuta, znak je da je terapija gotova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako sve to uspijeva, zasad nam nije jasno, baš kao niti Gordaninu suprugu prof. dr. Igoru Jukiću, dekanu zagrebačkog KIF-a i osobnom treneru Ivice Olića i Mirka Filipovića.

"On kao znanstvenik u tome ne vidi nikakvog znanstvenog temelja, ali se i ne protivi jer vidi da sportašima pomaže."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na što sve bioterapija može utjecati kod sportaša?

"Prije važnih nastupa može utjecati na izdržljivost i koncentraciju. Ubrzava i oporavak nakon teških treninga, ali i oporavak nakon ozljeda. Što prije sportaš nakon ozljede dospije u ruke bioterapeuta, to će oporavak biti brži, ponekad čak i vremenski prepolovljen", ističe Gordana Jukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109160360006 arti-201109161137006

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo