NE BRINU GA PJACA I MANDŽO: / 'Kakav Juventus, Lokomotiva je najvažnija'

Image
Foto: Screenshot

Privremeni trener Dinam Željko Sopić održao je konferenciju za novinare uoči prvenstvenog susreta s Lokomotivom koji je na rasporedu u petak.

22.9.2016.
15:07
Screenshot
VOYO logo

Samu utakmicu Sopić je okarakterizirao kao najvažnijom u sezoni te da ga u ovom trenetnuku niti najmanje ne zanima ono što slijedi - Juventus na Maksimiru.

"Nije teško pripremiti momčad za Lokomotivu iako uskoro stiže Juventus. Igrači su svjesni da nam je sutra najvažnija utakmica sezone. Da, najvažnija. Još uvijek niti jednu riječ nismo progovorili o Juventusu. Na pameti nam je samo Lokomotiva. Samo se dobrom igrom i rezultatom u ovom susretu možemo pripremiti za Juventus. Pratim ga ja, ali to je predaleko i trenutno ne mogu unaprijed razmišljati niti jedan dan", pojasnio je Sopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom da Lokomotiva još nikada nije slavila protiv Dinama u prvenstvu mnogi vjeruju da su Modri već upisali sigurna tri boda. Sopić naravno ne misli tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već upisana tri boda?

"Gledao sam jednu njihovu utakmicu. Lokosi su imali 2:0 do 75. minute, a Dinamo je potom preokrenuo. Zar je tako jednostavno dati tri gola u 15 miunta? Ako je to tako onda sam ja zalutao u ovaj sport. Kod mene nema pristupa 'lako ćemo' i unaprijed upisanih bodova", jasan je Sopić.

Unato svemu tome trener Dinama očekuje pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nam je prva prvenstvena utakmica nakon Rijeke i nakon tri poraza u nizu. Naravno da neće biti lagano, ali gotovo sam uvjeren da ćemo postići rezultat koji nas zadovoljava, a to je pobjeda. Svejedno hoće li to biti ''pola - nula'' ili 5:0, sutra se piše samo pobjeda. Karimi i Matel su još uvijek ozlijeđeni, Stojanović ima manjih problema i mislim da neće biti u kadru za utakmicu u Kranjčevićevoj. Ostali su igrači svi zdravi i spremni", rekao je. Novinari su doveli u pitanje fizičku spremnu igrača.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Petar Stojanović

Fizička sprema

"U klubu imamo ljude zadužene za fizičku pripremu, ali naravno da ću ja određivati što će se, kad i koliko raditi. Ne treba pričati samo o tome tko koliko trči. Imam svoj stav koji ću provoditi jer mi smo nogometaši, a ne atletičari. Za one koji tako ne misle postoje atletski mitinzi", kazao je Sopić te je nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja vizija je da igrači moraju raditi ono što im ja kažem. Ne treba raspravljati o mladim ili starim trenerima i tko je sposoban. Postoji trener koji zna i koji može ostvariti viziju, a postoji i onaj koji ne zna. Poznajem dobro igrače, ali ne iz ove perspektive. Mislim da smo se podignuli po pitanju emocija i raspoloženja, ali sve će se vidjeti sutra u Kranjčevićevoj", završio je.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo