OZLIJEĐENO VIŠE LJUDI / Navijači Maribora nakon topovskog udara: 'Ako je netko od nas, riješit ćemo unutar grupe'

Image
Foto: Profimedia

'Zbog incidenta na derbiju 2010. godine, kada je jedan od navijača ostao bez prstiju, počeli smo upozoravati naše članove da ne koriste spomenutu pirotehniku'

19.2.2024.
18:05
Profimedia
VOYO logo

Nedjeljni derbi 21. kola slovenske lige između Mure i Maribora prekinut je zbog topovskih udara kojim su navijači Maribora ozlijedili ukupno sedam osoba (petoricu nogometaša, člana Murine uprave i sakupljača lopti).

Image
KAOS U BUKUREŠTU /

Rumunjski huligani skandirali 'Srbija, Srbija' pa bakljama i topovskim udarima napali navijače BiH na tribini

Image
KAOS U BUKUREŠTU /

Rumunjski huligani skandirali 'Srbija, Srbija' pa bakljama i topovskim udarima napali navijače BiH na tribini

Igrači Mure zagrijavali su se ispred tribine na kojoj su bili navijači Maribora kad su u 57. minuti susreta ispaljeni topovski udari. Sudac David Šmajc prekinuo je utakmicu koja se prvotno trebala nastaviti nakon što se isprazni gostujući dio tribine, no navijači Maribora nisu htjeli izaći, a niti ih je policija na to tjerala. Utakmica je stoga otkazana pri vodstvu Maribora 2:0, a golove su zabili Josip Iličić i nekadašnji igrač Dinama, El Hilal Soudani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan nakon incidenta oglasili su se gostujući navijači koji su oštro osudili bacanje eksploziva. Poruku koju su Viole objavile na svojim društvenim mrežama objavljujemo u cijelosti:

"Nakon manje od sat vremena sjajne navijačke scene i odlične igre naše momčadi, tijekom nedjeljne utakmice u Murskoj Soboti dogodio se vrlo neugodan incident. Viole su strogo protiv topovskih udara i drugih sličnih pirotehničkih sredstava! Zbog incidenta na derbiju 2010. godine, kada je jedan od navijača ostao bez prstiju, počeli smo upozoravati naše članove da ne koriste spomenutu pirotehniku. Nova ozljeda koja se dogodila 2015. godine samo je potvrdila našu teoriju, a mi smo konačno zauzeli stav da ih kao navijačka skupina službeno niti ne koristimo, od 2017. godine, kada je našem članu zbog eksplozije komad stolice udario u oko. Od tada je ova vrsta pirotehnike kod nas nepoželjna i interno zabranjena."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izražavamo žaljenje i oštro osuđujemo postupak pojedinca jer do 57. minute nije korišteno pirotehničko tijelo sa sličnim učinkom. Krajnje je nepravedno osuđivati ​​cijelu navijačku skupinu ili klub za incident koji se dogodio u nedjelju, a nedvojbeno ga je napravila upravo jedna, neodgovorna osoba. Kada smo prepoznali situaciju, odmah smo svojevoljno napustili stadion, bez ikakvih komplikacija i dodatnih napetosti, kako nas je zamolio organizator. Ukoliko se pokaže da je predmet bačen iz našeg sektora i ako se osoba identificira, mi ćemo također postupiti sukladno odluci unutar grupe. Kao što smo spomenuli, apsolutno smo protiv eksplozivnih tijela na sportskim priredbama. Ukoliko se pokaže da je to djelo pojedinca iz naše skupine, želimo se ispričati svim ozlijeđenima, kao i ostalima prisutnima na ovoj utakmici i vjerujemo da se nešto slično više nikada neće ponoviti. Protiv petardi na stadionima!", napisale su Viole.

Predsjednik mariborskog kluba Bojan Ban se odmah nakon utakmice na konferenciji za novinare ispričao za ponašanje navijača:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Duboko žalimo zbog incidenta. Mura je naš prijateljski klub. Šokirani smo. Stvari su prešle granicu. I nadamo se da će nadležna tijela pronaći krivca i poduzeti mjere. Ispričavamo se i žalimo zbog incident", rekao je Ban i istaknuo da uz pomoć videonadzora treba brzo identificirati pojedinca te da sve navijače ne treba bacati u isti koš:

"Da znamo, prvi bismo to pokušali zaustaviti. Teško je sve ljude baciti u isti koš. Nadam se da će se dečki što prije oporaviti… Ovome nije mjesto na terenima. Ovo je hitan problem koji će morati riješiti nadležne službe. Mislim da imaju video nadzor, treba vidjeti tko je kriv", zaključio je Ban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo