OVO JE ZA NE POVJEROVATI: / Nastavi li se trend, Guardiola više neće izgubiti niti jednu utakmicu

Image
Foto: AFP

Impresivna karijera nudi u ovom trenutku jednu zanimljivost

17.1.2019.
11:44
AFP
VOYO logo

Tri prvoligaške momčadi vodio je Josep Guardiola u svojoj trenerskoj karijeri. Predstavio se svijetu kao šef struke u Barceloni s kojom je od 2008. do 2012. osvojio četrnaest trofeja (tri u La Ligi, dvije u Ligi prvaka), a potom preselio u minhenski Bayern. S njemačkim prvacima ostao je do 2016. i kolekciju popunio sa sedam naslova (tri u Bundesligi), a potom se primio posla u Manchester Cityju s kojima je zasad na tri naslova (jedan u Premier ligi).

Impresivna karijera nudi u ovom trenutku jednu zanimljivost, podatak iz kojeg ne treba izvući relevantan već šaljiv zaključak, a koji kaže da navijači Cityja imaju pravo za radost jer Josep Guardiola na klupi momčadi tog kluba više neće izgubiti niti jednu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nema više poraza

Naravno da tome nije tako, ali intersantne su brojke poraza koje je Guardiola pretrpio na klupama klubova koje je vodio. U Barceloni je odradio 247 utakmica i pretrpio samo 21 poraz u njima, u Bayernu na klupi bio 161 utakmicu i upisao samo 21 poraz, a kao menadžer Manchester Cityja obavio posao u 147 utakmica. Broj poraza pogađate - 21. Ono što, dakle, u šaljivom zaključku slijedi je ili nastavak karijere bez poraza ili odlazak s klupe jer 22 poraza u jednom klubu slavni Pep ne upisuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo