Našao se laf koji će dovesti u red Zdravka Mamića!

23.2.2012.
7:43
VOYO logo

U zgradi Ministarstva obrazovanja, znanosti i sporta dogodio se u srijedu popodne povijesni sastanak za hrvatski sport. Barem se tako čini po izjavama i još više, po pričama o atmosferi u prostoriji u kojoj su se po prvi puta našli zajedno ministar Željko Jovanović i Vlatko Marković s društvom (Zorislav Srebrić, Branko Laljak, Dušan Kukić, Miroslav Uljan i Damir Vrbanović).

Marković koji je mjesecima bahato odgovarao ministru preko medija ('Tko ti je taj?'), sada je morao popričati s istim u četiri oka, a po neslužbenim informacijama sa sastanka, Vlatko je pričao manje. Riječ je imao uglavnom Jovanović, koji je društvu iz Rusanove poručio doslovno ovo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš je stav jasan: vodstvo HNS-a izravno je odgovorno za brojne probleme u nogometu, prije svega u Prvoj HNL i očekivali smo da iznesu plan saniranja situacije. Ali, ništa od toga nismo čuli pa smo im Skansi i ja rekli da ovo vodstvo HNS-a nema potporu Ministarstva", izjavio je Jovanović i dodao:

"Neka postupe prema članku 12. svog Statuta, u kojem piše da su odgovorni za nastalo stanje, te sazovu izvanrednu skupštinu i predlože akcijski plan za rješavanje problema. Ako Skupština ne prihvati taj akcijski plan, neka daju svoje mandate na raspolaganje! To su dužni napraviti, pa neka novo vodstvo HNS-a pokuša riješiti probleme".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među pokislim stanovnicima Rusanove nije bilo Zdravka Mamića, kojemu je ministar zadao i vjerojatno najteži udarac. Naime, Jovanović je velikom gazdi hrvatskog nogometa najavio konkretne korake - uvođenje sportske inspekcije.

"Radimo na izmjenama Zakona o sportu, a najvažnija će stvar biti uvođenje sportske inspekcije, koja će se baviti nepravilnostima u savezima i klubovima. Čim se ustroji inspekcija, kreće se u raščišćavanje stvari", izjavio je Jovanović i objasnio gdje 'puca':

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jer, očito je da se ne poštuju odredbe Zakona o sportu, recimo ona koja se tiče kaznenog postupka i sudjelovanja u radu sportskih organizacija, kao i ona o rodbinskim vezama s članovima menadžerske agencije. To znači da mjesto gospodina Mamića u klubu i u Savezu nije u skladu s postojećom zakonom, međutim zasad ne postoji instrument kojim se to može spriječiti. A uvođenje sportske inspekcije bit će taj potrebni alat koji će omogućiti da se sve radi po zakonu", najavio je novi gazda hrvatskog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo