NAŠ HAJDUK NE MIRUJE NAKON MAMIĆEVE ESKAPADE: / 'Konzultiramo se s odvjetnicima, razmišljamo o sudskoj tužbi'

Image
Foto: PIXSELL

Nije trebalo dugo čekati na reakciju iz udruge Naš Hajduk koju je žestoko napao najmoćniji čovjek hrvatskog nogometa Zdravko Mamić tijekom konferencije za novinare u petak.

23.6.2017.
14:38
PIXSELL
VOYO logo

Nekadašnji dopredsjednik HNS-a i izvršni predsjednik Dinama, koji danas službeno obavlja samo funkciju savjetnika maksimirskog kluba, usporedio je udrugu Naš Hajduk s talijanskom mafijaškom organizacijom Cosa Nostrom.

Image
MAMIĆ BRUTALNO NAPAO NOVINARKU NET.HR-a: /

'Tebi viri krv iz očiju. Gadovi i bando, prestanite blatiti Modrića'

Image
MAMIĆ BRUTALNO NAPAO NOVINARKU NET.HR-a: /

'Tebi viri krv iz očiju. Gadovi i bando, prestanite blatiti Modrića'

Usporedba s Cosa Nostrom

"Oni su uzeli sebi za pravo da simbol Hrvata i Dalmacije prisvoje. Cosa Nostra – naša stvar. Ti Mariću kad dođeš u Stobreč, mi ćemo te prebiti. Ti Mamiću kad dođeš u Split, mi ćemo te pokušati likvidirati. Ti Kovaču, Vrbanoviću, vi ćete dobiti batine na putu prema Splitu. Ti Mamiću kad dođeš u Bol, mi ćemo ti pokazati da ne možeš slobodno hodati. Ti Janice nećeš slobodno hodati ako ne budeš služila našoj Cosa Nostri. To je opasna grupa ljudi. Ponosno izgovaram ime Hajduka i nitko me neće posvađati s njim. Ali Hajduk će platiti cijenu te Cosa Nostre. A naša politika u suradnji s njima sotonizira Dinamo, gura Hrvata na Hrvata. Zato im ja smetam i nikad neće biti mira dok Dinamo ne klekne", ispalio je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred udruge Naš Hajduk reagirao je tajnik Ivan Rilov koji je u kratkoj izjavi za 24 sata poručio:

"Nije naš stil da se javnosti obraćamo pojedinačno u svakom mediju, uskoro ćemo se oglasiti priopćenjem, a što se tiče nekakvih daljnjih koraka, mogu kazati da se konzultiramo s odvjetnicima kako bismo vidjeli koje daljnje korake poduzeti, odnosno hoćemo li ići sa sudskom tužbom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Traže reakciju policije

Uz to su iz Udruge objavili priopćenje u kojem traže da državani aparat prema Mamiću provede iste mjere kao i u nedavnim situacijama.

"Pozivamo pravnu državu i represivni aparat da na prijetnje upućene od strane optuženika za teški gospodarski kriminal i osobe sklone nasilju reagiraju jednako revno i na jednak način kao u nedavnim situacijama. Naš Hajduk predstavlja vrijednosti koje su dijametralno suprotne svemu onome što simbolizira navedena osoba i njegova klika i potpuno je jasno zašto se osjeća ugrožen idejama poput demokracije, transparentnosti, zakonitosti i časti. Zaštitu od izrečenih prijetnji, kleveta, uvreda, objeda i najnižih prozivki potražit ćemo na sudu. Pozivamo naše članove da na ove prijetnje odgovore na najbolji način - pojačanim oprezom te još jačom aktivnosti na planu demokratizacije i vraćanja hrvatskog nogometa onima kojima i pripada – hrvatskom narodu. Učlanjujte se više nego ikada, kupujte pretplate više nego ikada i sudjelujte u projektu pod sloganom "ZA SVA VRIMENA" više nego ikada! Ovaj napad samo je još jedan dokaz da smo na pravom putu. Zaustavljanja nema".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo