VIDEO: / Kakva nesreća! Ovo se dogodilo prvi put u povijesti Lige prvaka

Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentiis nahvalio je svoju momčad unatoč činjenici da nije uspjela izboriti nokaut-fazu natjecanja nogometne Lige prvaka.

12.12.2013.
9:01
VOYO logo

Napoli je u posljednjem ogledu skupine Lige prvaka svladao Arsenal 2:0 na domaćem travnjaku, ali je u krugu s Borussijom i Arsenalom, koji su svi imali isti broj bodova, imao najslabiji međusobni omjer i nije uspio proći. Postao je tako prva momčad u povijesti Lige prvaka koja je osvojila 12 bodova, a nije prošla dalje.

"Dvanaest bodova je puno. Sretan sam što smo pobijedili u utakmici igrajući dobro i to je znak da Rafa Benitez radi dobro s puno potencijala koji ima u momčadi. S nekim novim pojačanjima zaista možemo nešto napraviti", rekao je De Laurentiis za Sky Sport Italia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada se još moramo okaniti provincijskog stava doživljavanja svakog poraza ili pobjede kao kraja svijeta, jer je ovo dugoročan projekt", dodao je Napolijev predsjednik.

A trener Arsenala Arsene Wenger je strepio do posljednjeg trenutka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Shvatili smo utakmicu ozbiljno, dobro koncentrirani, ali smo pali u drugom poluvremenu. Napoli je odigrao jako dobro. Bilo je jako teško, ali smo prošli", komentirao je Wenger.

//rutube.ru/video/embed/6705067

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnje posljednje 6. kolo po skupinama Lige prvaka ući će u povijest zbog velikog broja crvenih kartona.

U šesnaest utakmica podijeljeno je devet crvenih kartona, što je rekordan broj otkad postoji ovo natjecanje. U utorak ih je podijeljeno pet, a dan kasnije jedan manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, najzaslužniji za nezahvalni rekord bili su igrači Anderlechta, koji su ih dobili čak tri na gostovanju kod Olympiacosa (Kouyate, Proto i N'Sakala). Osim njih, pocrvenjela su još dvojica igrača moskovskog CSKA prilikom gostovanja kod Viktorije iz Plzena (Džagoev i Wernbloom).

Dan kasnije su se crveni malo bolje raspodijelili, po jedan u četiri momčadi: Ivan Ivanov (Basel), Dimitri Payet (Marseille), Mikel Arteta (Arsenal) i Riccardo Montolivo (Milan).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo