Napokon je i Hrvatska nekog pregazila

Hrvatska U-21 reprezentacija s uvjerljivih 4:0 pobijedila je Estoniju u petoj utakmici skupine 5 kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2013. godine.

14.11.2011.
21:45
VOYO logo

Druga je to pobjeda izabranika Ive Šuška, a njome su skočili na treće mjesto u skupini i zadržali kakve-takve izglede za plasman u drugi krug kvalifikacija. Hrvatsku je na stadionu Aldo Drosina u Puli do vodstva u 14. minuti odveo Duje Čop. Prednost je prije poluvremena, u 42. minuti, povećao Ante Vukušić, a nove su dvije lopte završile u estonskoj mreži i u nastavku. Arijan Ademi je pogodio u 75. minuti za 3:0, a svojim je drugim pogotkom Vukušić u 81. minuti stavio točku na i. Podsjetimo, upravo je napadač Hajduka prije mjesec dana zgoditkom s bijele točke u završnici dvoboja donio Hrvatskoj pobjedu protiv istog suparnika u Tartuu. Hrvatska sada ima šest bodova, četiri manje od Švicarske i šest od Španjolske, dviju reprezentacija koje će se međusobno sudariti kasnije večeras u Cordobi. Drugi krug kvalifikacija osigurat će pobjednici deset skupina i četiri najbolje drugoplasirane vrste.

Između njih će se u jednoj nokaut-rundi odrediti sedam sudionika EP-a, uz Izrael koji je kao domaćin smotre već osigurao plasman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina 5: Hrvatska – Estonija 4:0 (Čop 14, Vukušić 42, 81, Ademi 75) Španjolska – Švicarska (kasnije) Redoslijed:

1. Španjolska 12 bodova (4) 2. Švicarska 10 (4) 3. Hrvatska 6 (5) 4. Gruzija 3 (5) 5. Estonija 1 (4)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo