NAPALI IH KAMENJEM, BOCAMA I BAKLJAMA: / Navijači Borussije Dortmund ne mare za žene i djecu

Image
Foto: Screenshot

Pobjeda dortmundske Borussije protiv RB Leipziga u subotnjoj utakmici 19. kola njemačkog nogometnog prvenstva pala je u drugi plan zbog navijačkih nereda i kaosa vezanih za taj ogled.

6.2.2017.
10:44
Screenshot
VOYO logo

Njemački mediji i danas su prepuni napisa o sramoti Borussijinih navijača, inače klupskog ponosa zbog pjesme, koreografije i navijanja. Natpisi koji su pozivali na linč, bačeni predmeti u smjeru neistomišljenika, tek su popratili ono što je utakmici prethodilo, a zbog čega je podignuto 28 optužnica.

Image

Mržnja 400-tinjak ultrasa dortmundskog kluba eskalirala je pred početak susreta koji u Njemačkoj nije označen utakmicom visokog rizika pri čemu su, piše Bild, uslijed kamenovanja i bacanja baklji, ozljede zadobila četiri policajca, deset navijača RB Leipziga i policijski pas. Najgore od svega, nemilosrdni navijači nisu se zaustavljali niti pred ženama niti pred djecom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osude su stigle sa svih strana, a jasan je bio i tamošnji ministar unutarnjih poslova Thomas de Maizière:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brutalne scene koje su prethodile utakmici Dortmunda i Leipziga ostavljaju bez daha. Onaj tko baca kamenje i boce na policiju i ne vodi računa o sigurnosti obitelji s djecom nije nogometni navijač i nije mu mjesto na stadionu. Mjesto mu je iza s lokotom zaključanih vrata. Priželjkujem brzu i snažnu reakciju pravosuđa tako da svi znaju što im slijedi budu li se ovako ponašali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo