Kakav apsurd: Kamerunac kažnjen jače od Pamića

Henri Belle mora platiti 10.000 kuna jer se nije rukovao s igračima Istre 1961, dok je Igor Pamić zbog vrijeđanja i psovanja prošao samo s 8.000 kuna kazne.

5.9.2012.
17:46
VOYO logo

Od vodećih ljudi našeg nogometa stigla je još jedna 'genijalna' odluka. Disciplinski sudac Krešimir Vlajčević donio je odluke po prijavama i pokrenutim postupcima s utakmice 6. kola Istra 1961-Split. Podsjetimo, tada je nastao skandal zbog festivala uvreda između aktera utakmice, a najviše 'prašine' podigle su rasističke uvrede Igora Pamića usmjerene prema igraču Splita Henryju Belleu. Prema donešenim odlukama očito je veći grijeh ne rukovati se na početku utakmicu nego vrijeđati suparnika na osnovi boje kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, treneri Igor Pamić i Tonći Bašić koji su na utakmici udaljeni s klupa u poluvremenu, kažnjeni su sa po 8.000 kuna novčane kazne zbog međusobnog vrijeđanja i psovanja što je utvrđeno iz dopunskih očitovanja sudaca. Trener vratara RNK Split Tihomir Bulat kojeg je sudac prijavio zbog vrijeđanja po završetku utakmice kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 2.000 kuna. Igrač Splita Henri Belle koji se pred početak utakmice odbio rukovati s igračima Istre 1961 čime se nesportski ponio, ali i povrijedio obvezne odluke HNS-a kojima je određen način početka utakmice također je kažnjen novčano: mora platiti 10.000 kuna.

Inače, spomenimo da je Komisija za žalbe usvojila žalbu Hajduka na kaznu zbog bakljade na utakmici protiv Karlovca još iz prošle sezone. Umjesto jedne utakmice bez gledatelja Splićani će platiti kaznu od 80.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo