NAKON DEVET GODINA / Sud oslobodio Moggija, Juve traži milijunsku odštetu

Luciano Moggi, bivši izvršni direktor Juventusa, ipak neće služiti zatvorsku kaznu zbog svoje uloge u aferi namještanja utakmica u Italiji (Calciopoli).

24.3.2015.
22:29
VOYO logo

Optužbe za prijevaru protiv Moggija su odbačene, dok je za zavjeru stigla zastara.

"U devet godina proglasili su samo jednog suca krivim, De Santisa, koji ionako nije napravio ništa krivoga. Calciopoli je bio pištolj bez municije, dokazi nisu postojali i oni su bili u krivu", rekao je Moggi za Mattino 5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko je bio dio zavjere ako su svi suci oslobođeni? Nakon devet godina oni su ustanovili da je sve bilo regularno i da nije bilo utjecaja na druge", dodao je Moggi.

Skandal Calciopoli potresao je talijanski nogomet 2006. godine, a zbog njega su Juventusu oduzeta dva naslova talijanskog prvaka, te je degradiran ispadanjem u drugu ligu. Nakon najnovijeg razvoja događaja iz redova torinskog velikana odlučili su tražiti 443 milijuna eura kompenzacije od Talijanskog nogometnog saveza (FIGC).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakvom sudskom odlukom Moggi nije posve oslobođen krivice, ali je za izvršenje kazne prekasno zbog zastare.

"Nisam dobio potpuno oslobođenje, ali sam zadovoljan i s ovim. Sretan sam zbog onih koji su oslobođeni i onih meni bliskih", dodao je bivši Juventusov direktor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo