Najveći Bilićev adut nisu ni Modrić ni Kranjčar!

Kako se plasirati na EURO 2012? Važna utakmica za Hrvatsku je sraz Izraela i Grčke. Bilić će, kad Hrvatska istrči na Malti, već znati rezultat iz Tel Aviva.

2.9.2011.
10:52
VOYO logo

Već danima slušamo floskule o osvajanju tri boda protiv 'neugodne Malte', Luka Modrić i Niko Kranjčar trebali bi biti naši najjači aduti u tom poduhvatu, ali rasplet u našoj skupini F mogli bi nam olakšati i prijatelji iz Izraela.

Hrvatska nije pobijedila Grčku, pa je izgubila u Gruziji i tako opasno kompromitirala svoju borbu za odlazak na Euro 2012. No, javlja se nova prilika za ispravljanje krivih koraka. Prije nego što počne susret na Malti, naša će reprezentacija znati kako je završio sraz Izraela i Grčke. Nama možda jako važan jer, ne pobijede li Grci, Slaven Bilić može krenuti po prvo mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrael je još u igri, s pravom se može nadati odlasku u Poljsku i Ukrajinu i protiv Grka će gristi. Uostalom, bodovno ih mogu prestići, a onda bi u Zagrebu tražili novo iznenađenje protiv Hrvatske, iznenađenje kojim bi došli pred vrata Eura.

Iako, ne treba baš očekivati da će Izrael lako doći do pobjede. U dosadašnjih 14 utakmica s Grcima samo su dvaput pobijedili (jednom kod kuće), imaju pet remija i sedam poraza (dva kod kuće). Za Hrvatsku bi i remi dvaju izravnih suparnika u Tel Avivu bio odličan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku kvalifikacija, u listopadu prošle godine, Grci su u Pireju slavili 2:1 pogocima Salpingidisa te Karagounisa iz jedanaesterca, dok je Spiropoulos zabio autogol. Vidjet ćemo hoće li izraelski izbornik Luis Fernandes složiti nekakvo iznenađenje Grcima ili će se samo uzdati u domaću publiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da će Izrael učiniti sve jer ovo mu je zadnja šansa da ostane u utrci", kazao je grčki izbornik Fernando Santos, koji nema nijedan poraz u svojih 12 utakmica na klupi Grčke.

"Veseli što je naš stadion rasprodan, to nam je važno jer jednostavno moramo napadati", veli Luis Fernandes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U našoj skupini još igraju Gruzija i Letonija.

Vezani članci:

arti-201108300750006 arti-201108310620006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo