NAJVEĆA NOVINA NA SVIJETU: / 'Hrvatska djeluje kao šampion, ako osvoje, bit će najupečatljiviji prvak svih vremena'

Image
Foto: AFP

Pobjedom protiv Francuske upisali bi se u povijest, a NYT piše o Vatrenima

15.7.2018.
14:57
AFP
VOYO logo

Hrvatsko osvajanje Svjetskog prvenstva bilo bi, prema većini procjena, najveće postignuće u povijesti Svjetskih prvenstava, piše New York Times.

U tekstu o Vatrenima uoči finala s Francuskom, naslovljenom "Hrvatska je u ulozi autsajdera, ali djeluje kao šampion", pišu kako je Dejan Lovren nakon pobjede nad Argentinom 3:0 najavio kako bi Hrvatska mogla otići do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli ovaj turnir, nastavljaju, bio je prilično otvoren, s puno favorita koji su ispali. "Po većini procjena, Hrvatska pobjeda nad Argentinom bila je prva velika utakmica ovog Svjetskog prvenstva."

Image
ZAVRŠNA PROGNOZA MIRE PARA: /

Danas postajemo svjetski prvaci i ništa više u našim životima ne smije ostati isto

Image
ZAVRŠNA PROGNOZA MIRE PARA: /

Danas postajemo svjetski prvaci i ništa više u našim životima ne smije ostati isto

Imamo priliku postati najveći prvak u povijesti

"Nije bez poštovanja ustvrditi kako će Hrvatska, ako pobijedi Francusku na Lužnjiki stadionu u nedjelju, postati najnevjerojatniji prvak u povijesti Svjetskih prvenstava". Posebno uoči utakmice s Engleskom činilo se se Hrvatska ne shvaća ozbiljno, Englezi nisu pokazali preveliko poštovanje, te su se, zapravo, već vidjeli u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta bi se čast, piše NYT, oduzela Urugvaju, koji je osvajao prvenstvo 1930. i 1950., no u vremenima kada se natjecalo samo 13 reprezentacija.

"Zemlja je to koja je, u manje od tri desetljeća od gorkog, brutalnog rata za neovisnost, stigla do jednog polufinala, a sada je u finalu, te je uspjela izbaciti uspješne generacije igrača visokog kalibra", pišu o Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neovisno o rezultatu, jedno je sigurno

"U tim uvjetima, vjerovati kako bi Hrvatska bila najupečatljiviji svjetski šampion svih vremena nije pokazatelj manjka poštovanja, nego nevjerojatnog strahopoštovanja".

Što god se dogodilo u nedjelju - pobjeda ili poraz, pad na posljednjoj stepenici ili ponovna pobjeda protiv favorita, šokiranje svijeta i osiguravanje mjesta u povijesti, ova momčad, u godinama koji dolaze, neće morati brinuti o nedostatku poštovanja, zaključuje NYT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo