GDJE JE I ŠTO RADI? / Naša najveća golmanska nada se ponovno vratila u život: Bio je daleko najbolji hrvatski nogometaš za vikend

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski vratar je bio toliki talent da se pričalo o njemu kao nasljedniku Stipe Pletikose...

21.9.2022.
12:14
Profimedia
VOYO logo

Veliki golmanski potencijal, Matej Delač, prešao je iz Inter Zaprešića u Chelsea 2010. godine za tri milijuna eura. Klub iz zapadnog Londona ima politiku kupovati jako puno igrača u juniorskoj dobi i slati ih na posudbe, pa ako se netko od njih probije, to im je samo benefit.

Image
ZASTRAŠUJUĆE /

Golman Vatrenih teško nastradao i ostao nepomično ležati na terenu, iz kluba otkrili u kakvom je stanju

Image
ZASTRAŠUJUĆE /

Golman Vatrenih teško nastradao i ostao nepomično ležati na terenu, iz kluba otkrili u kakvom je stanju

U takvom programu za razvoj osim tada 17-godišnjeg Delača, našao se i Mario Pašalić, koji je jedan od rijetkih Hrvata koji se odlično snašao u sistemu posudbi ovo velikana. Napokon se skrasio i Delač koji brani za danski Ac Horsens od 2018. godine, te je nedavno odlučio produžiti ugovor s klubom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski vratar je bio toliki talent, da se pričalo o njemu kao nasljedniku Stipe Pletikose, ali nije ispao toliko kvalitetan. Raskoš tog talenta pokazuje u Danskoj, gdje za vikend na utakmici protiv Nordsjællanda hrvatski golman skupio je sedam obrana, od čega čak pet iz kaznenog prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji inozemni Hrvat

Za grandiozan nastup ga je nagradio i ugledni SofaScore ocjenom 9.0, što je ga je lansiralo na vrh tablice svih hrvatskih nogometaša koji su ovaj vikend u stranim zemljama zaigrali nogomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Chelsea je imao plan za mene i moju karijeru, ali neke stvari ne možete planirati. Kad sam stigao s 18 godina, sve se činilo kao film. Ne mogu opisati osjećaj. Pamtit ću veličinu Chelseaja koji me odgojio i naučio nogometnim i drugim manirima. Neću zaboraviti ni prvu utakmicu, u Ljubljani protiv Olimpije, kada sam igrao uz Fabregasa i Costu", rekao je Delač prilikom potpisa za Horsens.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošle godine je s Horensom izborio plasman u najviši rang kvalitetnog danskog nogometa. Primio je ove sezone samo deset golova u deset utakmica.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo