NAJVEĆA GLUPOST U KARIJERI / Legenda se osramotila 'Izdao sam suigrače i navijače'

U jednom od najvećih engleskih nogometnih derbija Manchester United je na Anfieldu pobijedio Liverpool 2:1 pobjegavši Redsima u borbi za Ligu prvaka na pet bodova prednosti.

22.3.2015.
17:41
VOYO logo

United je stigao do pobjede golovima Juana Mate (14, 59), dok je strijelac za Liverpool bio Daniel Sturridge (69). Pobjeda Crvenih vragova mogla je biti i uvjerljivija, no Wayne Rooney je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade promašio jedanaesterac. Točnije, njegov udarac je sjajno obranio Simon Mignolet.

Jedan od ključnih trenutaka utakmice dogodio se u prvoj minuti drugog poluvremena kada je kapetan Liverpoola Steven Gerrard dobio crveni karton. Gerrard je ušao u igru u drugom poluvremenu i nakon svega 45 sekundi je dobio crveni zbog udaranja Andera Herrere. To mu je najbrži crveni karton u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram prihvatiti odluku suca koja je ispravna. Izdao sam suigrače i navijače i preuzimam potpunu odgovornost", iskren je nakon utakmice bio Gerrad.

Ikona engleskog nogometa je svjesna svoje velike pogreške. Zasigurno jedne od najprljavijih u karijeri ovog velikog igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predugo sam u nogometu da radim takve stvari. Ne znam kako se ovo dogodilo, zaista ne znam. Možda je to bila moja reakcija na njegovo uklizavanje, ne znam niti sam. Došao sam se samo ispričati suigračima i navijačima."

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski mediji su ironično napisali kako je "Rodgers dao Gerrardu 45 minuta protiv Uniteda, no ovaj je to shvatio kao 45 sekundi". Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren zbog ozljede nije nastupio za Liverpool koji je upisao prvi poraz u posljednjih 14 utakmica.

United se ovom pobjedom učvrstio na četvrtom mjestu sa 59 bodova, pet više od Liverpoola na petoj poziciji. Treći je Arsenal sa 60 bodova, Manchester City na drugom mjestu ima 61 bod, a u vodstvu je Chelsea sa 64 boda i dvije utakmice manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STEVEN GERRARD dobio je najbrži crveni karton u karijeri. U najvećem derbiju engleskog nogometa legendarni veznjak Liverpoola pocrvenio je protiv Manchester Uniteda nakon samo 40 sekundi provedenih na travnjaku jer je namjerno nagazio suparničkog nogometaša.

Liverpool s igračem manje nije uspio izbjeći poraz od Uniteda za kojim sada zaostaje pet bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo