NAJBOLJI NOGOMETAŠ SVIJETA OSUĐEN ZBOG UTAJE POREZA: / Lionelu Messiju izrečena zatvorska kazna

Image
Foto: AFP

Argentinski napadač Barcelonine nogometne momčadi Lionel Messi i njegov otac Jorge osuđeni su na zatvorsku kaznu u trajanju od 21 mjeseca zbog porezne prijevare. Zatvorsku kaznu ipak neće služiti

6.7.2016.
13:03
AFP
VOYO logo

Ponajbolji nogometaš svijeta proglašen je krivim u procesu koji se vodio protiv njega i prema presudi suda u Barceloni kažnjen je zatvorskom kaznom u trajanju nešto kraće od dvije godine. Jednaku je dobio i njegov otac, a obojica imaju pravo na žalbu. Budući da duljina izrečene kazne ne premašuje 24 mjeseca i da niti jedan od njih nema kriminalni dosje, kaznu neće morati odraditi iza rešetaka, nego ona postaje uvjetna.

Kažnjeni i novčano

Izrečena im je i novčana kazna, Lionel Messi prema njoj mora platiti dva milijuna eura, njegov otac pola milijuna manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužbe protiv njih ukazivale su na to da je dvojac oštetio španjolski državni proračun za 4,2 milijuna eura u razdoblju između 2007. i 2009. godine, a tužitelj Mario Maza sve je potkrijepio dokazivanjem da je Jorge Messi osnovao mrežu lažnih tvrtki u Urugvaju, Belizeu, Švicarskoj i Velikoj Britaniji kako bi od španjolskih poreznika prikrio određene sponzorske prihode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vjerovao sam ocu'

Dok je davao izjavu pred sudom Lionel Messi odbacio je svaku povezanost s onim za što je optužen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ništa nisam znao o transferu novcu, ja sam koncentriran samo na igranje nogometa. Znao sam samo da sam potpisao ugovore s različitim sponzorima koji su platili određenu svotu novca i da moram odraditi snimanja, fotografiranja i te stvari. Nisam imao pojma kamo novac ide. Vjerovao sam ocu", odgovorio je na upit o osnutku tvrtki.

Prije tri godine Messi i njegov otac već su platili španjolskim poreznicima pet milijuna eura zbog neplaćenog poreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo