NAJBOLJI DINAMOVAC MOŽE POLAKO PAKIRATI KOFERE: / Zbog Bayernova transfera, Hrvat upada u jednu od najjačih momčadi Europe

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vijest je potvrdio i sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić

12.2.2021.
22:47
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Ono o čemu se nagađa već mjesecima konačno je dobilo svoju potvrdu. Bayern je dogovorio transfer jednog od najboljih stopera današnjice, Francuza Dayota Upamecana, a on će iz Leipziga na Allianz Arenu preseliti sljedećeg ljeta.

Vijest je potvrdio i sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić, a bavarski div je u ovom poslu potukao ozbiljnu konkurenciju jer Upamecana su još htjeli Liverpool, Manchester United, Chelsea i još mnogi drugi bogati velikani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu potvrditi, sretan sam", kazao je Salihamidžić za Bild.

Image
Foto: Profimedia

(200210) -- MUNICH, Feb. 10, 2020 (Xinhua) -- homas Mueller (R) of Bayern Munich vies with Dayot Upamecano of Leipzig during a German Bundesliga football match between FC Bayern Munich and RB Leipzig in Munich, Germany, Feb. 9, 2020., Image: 497460393, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: - / Xinhua News / Profimedia

Transfer Upamecana neće biti jeftin, ali niti preskup za današnje prilike, jer mu se posljednjeg dana lipnja aktivira odštetna klauzula od 42 milijuna eura. Mogli su si ga priuštiti gotovo svi navedeni klubovi, ali Bayern je s njim jedini uspio dogovoriti uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, valja spomenuti i kako odlazak Upamecana iz RB Leipziga znači da će Dinamov Joško Gvardiol na ljeto napustiti Maksimir i da će upasti ravno na poziciju koju je igrao Francuz. Gvardiol je nedavno otkrio u Nogometnom podcastu kako mu je obećano da će čim Upamecano ode, on dobiti šansu, a to znači da na ljeto može polako pakirati kofere jer čega ga upražnjeno mjesto kod trenera Juliana Nagelsmanna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo