VIDEO: / Najgluplje ozljede nogometaša u povijesti

Nogometne su ozljede nešto o čemu praktički svaki dan možete čitati.

12.11.2014.
7:11
VOYO logo

Jeste li znali da se možete ozlijediti gledajući televiziju? Rio Ferdinand je to dobro naučio. Dugogodišnji stoper Manchester Uniteda je jednom prilikom, još dok je igrao za Leeds, satima bez prestanka gledao televiziju. Pritom je držao noge na stoliću i to u vrlo nezgodnoj pozi i istegnuo tetivu koljena!

Kad smo već kod nezgoda s gledanjem televizije, svakako treba istaknuti engleskog vratara Davida Jamesa koji je istegnuo leđni mišić pokušavajući dohvatiti daljinski upravljač. Njegov sunarodnjak, imenjak i kolega s rukavicama David Seaman zadobio je sličnu ozljedu u trenutku kad je nastojao uključiti snimanje svoje omiljene sapunice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da su golmani skloni bizarnim ozljedama govore i sljedeći slučajevi. Španjolac Santiago Canizares propustio je Svjetsko prvenstvo 2002. godine nakon što je slučajno razbio bočicu losiona poslije brijanja, a komad stakla mu je ozlijedio tetivu nožnog palca. Dugogodišnji američki reprezentativni vratar Kasey Keller sam si je izbio zub prilikom vađenja palica za golf iz prtljažnika automobila, dok je legendarni čuvar mreže Manchester Uniteda Alex Stepney u utakmici protiv Birminghama 1975. iščašio čeljust urlajući na suigrače. Najgore je svakako prošao Chic Brodie u kojeg se početkom sedamdesetih usred utakmice zaletio pas koji je utrčao na teren. Nesretni škotski vratar je zadobio ozljedu koljena zbog koje više nikad nije zaigrao ozbiljan nogomet.

//www.youtube.com/embed/Fnl2-8PYg24

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevolje sa životinjama su imali i neki drugi nogometaši. Norvežanin Svein Grondalen morao je propustiti nastup za reprezentaciju jer se tijekom jutarnjeg trčanja sudario s - losom! Nekadašnji veznjak Stokea Liam Lawrence je pao niz stepenice i ozlijedio gležanj nakon što se spotaknuo o svoga psa, a vlastiti pas je bio 'koban' i za bivšeg igrača Barnsleyja Darrena Barnarda koji je potrgao ligament koljena, poskliznuvši se na urin svog ljubimca.

Veliki finski nogometaš Jari Litmanen ozlijedio je oko nakon što ga je pogodio prsten s otvarača limenke Coca Cole. Sličnu ozljedu pamti i nekadašnji hrvatski reprezentativac Milan Rapaić koji se u splitskoj zračnoj luci češkao avionskom kartom i upiknuo se u oko!?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo za kraj i nekoliko incidenata iz svlačionica. Jedan od najslavnijih je onaj u kojem je nastradao David Beckham. Dugogodišnji menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson je u naletu ljutnje nakon poraza od Arsenala 2003. nogom napucao kopačku i pogodio Beckhama iznad oka. Bivši kapetan engleske reprezentacije je završio na šivanju razbijene arkade, a Ferguson je kasnije izjavio:

"Da pokušam to ponoviti sto ili milijun puta, ne bih uspio. Da mogu to napraviti, i danas bih igrao nogomet."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši menadžer Grimsbyja Brian Laws je 1996. pogodio svoga igrača Ivana Bonettija u glavu pladnjem punim pilećih krilaca! Sascha Bender je, pak, zadobio ozljede lica nakon što ga je udario tadašnji suigrač iz Stuttgart Kickersa Christian Okpala. To možda i nije toliko smiješno, ali jest Okpalino objašnjenje nokauta:

"Stalno je prdio i provocirao me na taj način!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo