VATRENI KONAČNO POBIJEDILI / Hrvatska u vrlo čudnoj utakmici slavila protiv Danske lijepim golom Pašalića

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Pogodak vrijedan pobjede na Parken stadionu postigao je Mario Pašalić u 69. minuti, nakon ubačaja Marcela Brozovića

10.6.2022.
16:04
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Dansku sa 1-0 na gostovanju u Kopenhagenu u utakmici 3. kola UEFA LIge nacija.

Pogodak vrijedan pobjede na Parken stadionu postigao je Mario Pašalić u 69. minuti, nakon ubačaja Marcela Brozovića. Pašalić je spremno dočekao loptu na visini peterca i poput rasnog strijelca uklizao te ju proslijedio u mrežu kroz noge danskog vratara Kaspera Schmeichela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danska je bila bolja i opasnija u prvom poluvremenu, ali jedini udarac unutar okvira, koji je u 40. minuti uputio Andreas Cornelius, Dominik Livaković je odlično obranio.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Preokret u drugom poluvremenu

Na početku drugog poluvremena Zlatko Dalić je u igru ubacio Luku Modrića i Matea Kovačića, što je potpuno promijenilo i značajno poboljšalo igru hrvatske reprezentacije, koja je ovladala loptom i postala opasna po suparnička vrata. To je, u konačnici, rezultiralo Pašalićevim pogotkom koji je Hrvatskoj donio treću pobjedu u 13. nastupu "Vatrenih"u Ligi nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danci su u 86. minuti postigli pogodak, ali je on poništen jer je strijelac Jonas Wind kod upućivanja lopte bio u zaleđu.

Unatoč porazu od Hrvatske Danska je ostala na vrhu ljestvice sa šest bodova. Po četiri boda imaju drugoplasirana Austrija i Hrvatska koja je na trećem mjestu. Na začelju je Francuska s dva boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPEKTAKL NA PARKEN STADIONU /

Rovovska bitka u Kopenhagenu: Vatreni su bili na konopcima, ali se u nastavku sve promijenilo

U drugoj utakmici 3. kola Austrija i Francuska su u Beču odigrali 1-1. Austrijance je u vodstvo doveo Weimann u 37. minuti, a izjednačio je Mbappe u 83. minuti.

Lipanjsku seriju utakmica u Ligi nacija Hrvatska će zaključiti u ponedjeljak, 13. lipnja, dvobojem protiv Francuske (20.45 sati) u predgrađu Pariza na Stade de Franceu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

3. kolo Lige nacija

Kopenhagen: Parken stadion

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DANSKA - HRVATSKA 0-1

Danska: Schmeichel - Wass, Andersen, Christensen, Maehle - Hojbjerg, Eriksen, Delaney - Damsgaard - Cornelius, Skov Olsen.

Hrvatska: Livaković - Vrsaljko, Erlić, Šutalo, Juranović - Brozović, Jakić - Ivanušec, Pašalić, Oršić - Kramarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

-------------

UŽIVO TIJEK UTAKMICE

90' + 4' - Brozović je zapucao vrlo dobru šansu nakon lijepe akcije i asistencije Pašalića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' + 3' - Bila je ovo dosta čudna utakmica u kojoj su Vatreni odigrali nevjerojatno loše i sterilno prvo poluvrijeme, a onda potpuno nadigrali Dance u drugom dijelu.

90' - Igrat će se još pet minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

87' - Gol su zabili Danci, ali poništen je zbog čistog zaleđa.

86' - Budimir dobiva žuti zbog žešćeg starta nad Delaneyjem. Hrvatska je dobro stisnula Dance i zamalo je bio gol, ali prekršaj je prekinuo akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

82' - Stanišić opet griješi kardinalno. Braithwaite ga je izigrao i šutirao je na kraju prema golu, a lopta je otišla vrlo blizu vratnice.

81' - Uf napeto pred vratima Livakovića. Prvo je Braithwaite šutirao, ali blokirao je Erlić. Zatim se nakon odbijanca lopta prošetala kaznenim prostorom, no nitko je nije dohvatio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - Kovačić je dobro proigrao Vlašića, ali ovaj se na lijevom krilu loše snašao i pucao je u blok.

77' - Budimir je ušao, Kramarić je vani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

75' - Stanišić dobiva žuti zbog guranja.

70' - GOOOOOOOOOOOOOL! PAŠALIIIIIIĆ! Vatreni su izveli sjajnu akciju iz kornera i malo zbunili Dance, loptu je centrirao Brozović prema petercu, a tamo se u gužvi snašao najbolje Pašalić i progurao loptu iza Schmeichela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' - Modrić je izveo slobodnjak, lopta se odbila na šut Stanišiću, ali opalio je u blok.

67' - Andersen je đonom startao na gležanj Kramarića. Ovo je bilo za crveni, sudac mu je dao samo žuti. Nevjerojatno. Kramariću srećom nije ništa-

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Danci su nestali s terena. Hrvatska se parkirala na njihovu polovicu i sve su češći i opasniji napadi.

63' - Modriiiiić! Šutirao je desnom s 20-ak metara i dobro je gađao, ali vratar Danske brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Stanišić je vrhunski dao povratnu na rub kaznenog prostora za Kramarića, ovaj je pucao precizno, ali Schmeichel je skinuo paradom. No, pogodak ne bi bio priznat jer je suđeno zaleđe Stanišiću.

58' - Vlašić je ušao, Oršić je vani. Evo prilike Nikoli da malo oživi umrtvljenu karijeru. Dalić je najavio kako je Vlašić trenutno u reprezentaciji jer bi ga jako pogodilo izbacivanje zbog loše forme, pa evo neka pokuša popraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - A moramo nešto izdvojiti od Hrvatske. Prvo je Oršić centrirao s lijeve strane, dosta loše. Zatim je u nastavku akcije Modrić došao do lopte na desnoj strani i poslao opasan centaršut na peterac, ali nitko nije došao do lopte.

53' - Za sada je igrač utakmice Josip Šutalo, čovjek je spriječio gomilu akcija Danaca, vrhunski čita igru i anticipira situacije, a paralelno s time sjajno reagira u fazi napada i odlično, brzo, distribuira lopte veznjacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' - Danci nastavljaju u istom ritmu, umjeren pritisak, disciplinirano u bloku. No, Hrvatska je nešto brža sada kada su tu Modrić i Kovačić, no svejedno se teško Vatreni probijaju kroz obranu Danske.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Dalić je ubacio Stanišića i Modrića, Ivanušec i Vrsaljko su vani. Ušao je i Kovačić umjesto Jakića.

Kraj prvog dijela.

45' - Igrat će se još dvije minute.

43' - Gol su zabili Danci, ali sudac ga je poništio zbog prekršaja nad Vrsaljkom. Prekršaj je bio očit i sudac je dobro postupio.

40' - Što je sada Livaković skinuo. Jakić je pogriješio i omogućio kontru Dancima, do lopte je došao Cornelius i opalio izvana u desni kut Livakovića, a ovaj je izveo sjajnu paradu i obranio.

34' - Jako loše Hrvatska igra s loptom, nema rješenja pri iznošenju lopte, igrači jednostavno nisu uigrani. Zvuči bizarno, ali činjenica je da je Hrvatska ofenzivno sterilna.

30' - Bez obzira na sve zaista moramo pohvaliti Šutala i Erlića, čine sjajan stoperski par, mirni su, odlično anticipiraju igru, dijele dobre okomite lopte i vrlo su sigurni na lopti. No, Danci ih žestoko stišću i nadamo se da linija neće pucati.

25' - Žao nam je što to moramo reći, ali Hrvatska igra je vrlo spora, igrači traže rješenja po nekoliko sekundi, tako se ne može izvesti brza i okomita akcija, niti se može probiti ovaj čvrst blok Danaca. Puno je odigravanja napamet ili napucavanja dugih lopti, što Danci ili blokiraju ili odnose u duelu. Ne izgleda za sada dobro.

24' - Ivanušec je dao sjajnu loptu za Kramarića na rub peterca, ovaj je dao povratnu, ali Dancima u noge.

21' - Opet problemi, nakon slobodnog udarca Christensen je prebacio na Andersona koji je bio sam na desnoj strani kaznenog prostora, ali srećom šut mu je blokirao Brozović. U nastavku akcije prijetio je Hojbjerg udarcem izvana. Teško dišu Vatreni.

18' - Hrvatska ne uspijeva približiti loptu centru, a kamoli nešto odigrati. Danci su strahovito disciplinirani i igraju sjajan presing, a Hrvati nemaju, za sada, nikakva rješenja za takvu igru.

16' - Maehle je izuzetno opasan, služi kao ventil Dancima i gotovo sve lopte idu prema njemu, a on je već nekoliko puta ispremiješao obranu Hrvatske i doveo se u povoljnu poziciju. Treba paziti na njega.

13' - Oršić je sada prijetio, povukla je Hrvatska kontru preko krila, a Dinamov igrač se išao izvlačiti na šut s ruba kaznenog prostora, no otišlo je daleko od gola.

11' - Auuuuu, Danci su prepolovili obranu Hrvatske jednom sjajnom okomitom loptom na desnu stranu. Maehle je primio i sjurio se u kazneni prostor te je pucao, ali je pogodio malu mrežicu izvana.

10' - Digao se Livaković, dobro je, a udarac nije bio nimalo bezazlen, laktom u glavu ga je udario Danac.

8' - Cornelius je dobio žuti karton zbog grubog starta nad Livakovićem u skoku, a to mu je već drugi grubi start na utakmici. Zaslužio je. Livakoviću se trenutno ukazuje pomoć.

7' - Razmahali su se malo Danci, sada traje okupacija Livakovićeva gola, Cornelius je na kraju prijetio udarcem s ruba kaznenog prostora, ali srećom otišlo je preko gola. Jako su neugodni Danci.

5' - Danci igraju vrlo disciplinirano, nabijaju presing, ali ne pretjerano žestok, no dovoljan da Hrvatska ne uspijeva napraviti baš ništa na njihovoj polovici.

1' - Počela je utakmica! Atmosfera na Parkenu je sjajna, a ima i ponešto hrvatskih navijača. Utakmica je malo kasnije počela jer su suci vidjeli neku rupu u mreži gola.

-------------

19:30 - Stigao je sastav Hrvatske i ima dosta iznenađenja.

17:30 - Sudac današnje utakmice bit će Bartosz Frankowski, kojem će to biti drugi put da sudi Vatrenima. Imali smo ga prilike gledati protiv Slovačke prošlog rujna kada je Hrvatska slavila s 1:0.

17:20 - Valja istaknuti kako je prema kladionicama Danska favorit s koeficijentom 2.00, dok je na Hrvatsku nešto veći, odnosno 4.40. Tečaj na remi je 3.70.

14.47 - Zlatko Dalić je nakon mnogih razmišljanja na kraju odabrao sastav u formaciji 4-2-3-1. Vidjet ćemo veliki povratak Šime Vrsaljka među Vatrene. Jedan od senatora će igrati prvi put nakon godinu dana jer zadnji nastup za Hrvatsku imao je lani protiv Češke na Europskom prvenstvu. Josip Šutalo od prve će minute početi na Parkenu za Hrvatsku, a tandem na poziciji stopera Šutalo - Erlić po prvi će put zaigrati. Također, neće biti Luke i Kovačića, barem ne od prve minute, a zbog umora Kramarić je u prvih 11 umjesto Budimira u špici napada.

Od prve minute debitirat će Dinamov Josip Šutalo.- Znači imamo stoperski tandem debitant Šutalo i Martin Erlić kojem je ovo drugi nastup nakon utakmice s Francuskom na Poljudu.

14.43 - Procurio je i mogući sastav Hrvatske za večerašnju utakmicu, SN tvrdi da će izgledati ovako:

HRVATSKA: Livaković - Vrsaljko, Erlić, Šutalo, Juranović - Brozović, Jakić - Ivanušec, Pašalić, Oršić - Kramarić.

Može li hrvatska nogometna reprezentacija iz trećeg pokušaja doći do prve pobjede u Ligi nacija. Vatreni su na otvaranju teško poraženi od Austrije, dojam su malo popravili remijem s Francuskom, a u petak od 20:45 na stadionu Parken u Kopenhagenu igraju s jakom Danskom.

"Danska ima dvije pobjede, mi nismo u toj situaciji. Međutim, ako ćemo biti angažirani kao protiv Francuske, možemo im parirati. Došli smo napraviti dobar rezultat," istaknuo je hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

Danci su u prvom susretu u Parizu pobijedili Francusku s 2-1, a potom su u Beču identičnim rezultatom porazili i Austriju. "Igrat ćemo protiv snažne momčadi koja je kompaktna i organizirana. Mijenjali su sustav igre tijekom utakmice, no pojedinci nisu toliko važni, koliko je bitna momčad. Puno trče i jako su agresivni. Njihova glavna kvaliteta je momčad i na to moramo obratiti pažnju", istaknuo je Dalić dodavši kako još uvijek nije odredio sastav.

Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Image
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL


"Malo smo umorni, Sosa neće igrati, vidjet ćemo što će biti s Barišićem. Odmorit ćemo nekoga u vezi (Modrić, Brozović, Kovačić) jer nas za tri dana čeka Francuska. Moramo im odgovoriti sa svježijim igračima kako bi odgovorili na njihovu agresivnost. Ne znam još sastav, moramo vidjeti u kakvom su stanju igrači."

Osvrnuo se i na Parken stadion gdje će se sutra igrati.

"Teren je prekrasan, da barem mi imamo ovakvo nešto u Hrvatskoj. Mi smo drugi na svijetu i nemamo ništa poput ovoga", istaknuo je Dalić.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo