NABY KEITA OTKRIO ZAŠTO JE ZBOG LIVERPOOLA ODBIO BARCELONU I BAYERN: / Razlog je netipičan za moderni nogomet

Image
Foto: AFP

Veznjak je otkrio da je odbio španjolskog i njemačkog diva kako bi potpisao za Liverpool

21.7.2018.
16:16
AFP
VOYO logo

Naby Keita odbio je interes Barcelone i Bayern Munchena za njegov potpis kako bi ostvario transfer u Liverpool i mogao raditi s Jurgenom Kloppom. Keita je napokon dovršio svoj transfer iz RB Leipziga u Liverpool, nakon što je još prošle sezone dogovoren transfer težak oko 60 milijuna eura.

Impresivna trojka

Ovaj 23-godišnjak iz Gvineje trebao bi biti dio imresivne trojke u veznoj liniji koju čine još Fabinho, koji je također stigao iz Monaca i sada već senator u redovima Liverpool, Jordan Henderson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uloga trenera presudila

"Istina je da su uključene bile i neke ekipa kao ove koje ste spomenuli", rekao je Keita za Guardian pa nastavio: "Usprkos tome, veliki faktor kod donošenja odluke za mene je bila uloga trenera u klubu. Dugo smo razgovarali i njegova priča o projektu uvjerila me da dođem".

Sadio kao brat

"Imao sam prilike vidjeti kako se klub razvija, a pričao sam i sa Sadiom (Maneom). Sadio je za mene kao brat. Igrali smo zajedno devet mjeseci u Salzburgu i razvili dobar odnos, od onda smo prijatelji. Rekao mi je o kako veliko klubu se radi i koji mu je potencijal."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sklon kartonima

Keita je u Bundesligi zaradio reputaciju nogometaša sklonog zarađivanju crvenih kartona, ali ne mislim da će mu transfer u ligu u kojoj se igra još grublji nogomet bitno utjecati na ono što radi na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim da će aspekt fizikalija imati negativan utjecaj na mene", rekao je za Telegraph pa nastavio: "Gledao sam puno engleskog nogometa sada u predsezoni, mislim da se mogu prilagoditi. Obožavam oduzimati loptu protivnicima, to je ono što radim."

Debitirao u pobjedi

Fabinho i Keita obojica su debitirali za Liverpool u predsezonskoj utakmici protiv Chestera koja je završila uvjerljivom pobjedom Liverpoola od 7:0. Liverpool je trenutno u SAD-u gdje odrađuju posljednju fazu svojih priprema za novi premierligašku sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo