KAKVE KOMBINACIJE / Na Svjetsko prvenstvo vodit će igrače koji su već igrali za Englesku i Španjolsku? Ovako nešto nogomet nije vidio

Image
Foto: Profimedia

Gana će na ovom Svjetskom prvenstvu pokušati složiti tim zvijezda

21.6.2022.
9:53
Profimedia
VOYO logo

Već godinama je Gana jedna od najboljih afričkih reprezentacija. Sudjelovali su na svim Svjetskim prvenstvima od 2006. godine, izuzev onog u Rusiji, te mnogi i dan danas pamte simpatičnu, ali i sjajnu momčad Black Starsa koja je 2010. godine stigla do četvrtfinala, gdje su izgubili od Urugvaja nakon što je Luis Suarez rukom spasio gol i tako omogućio svojoj zemlji da slavi nakon boljeg izvođenja penala.

Image
UH, KAKVA ŠTETA /

A bio mu je najdraži: Pogledajte kako izgleda Ronaldova jurilica od dva milijuna eura koju je njegov zaposlenik zabio u zid

Image
UH, KAKVA ŠTETA /

A bio mu je najdraži: Pogledajte kako izgleda Ronaldova jurilica od dva milijuna eura koju je njegov zaposlenik zabio u zid

No, Gana je ove godine strašno podbacila na Afričkom kupu nacija, gdje su završili zadnji u skupini. Sada se u Kataru žele iskupiti, a čini se da imaju plan kako da ostvare dobre rezultate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gana će na Svjetskom prvenstvu ovog studenog i prosinca igrati u skupini s Portugalom, Urugvajem i Južnom Korejom te je pred njima iznimno težak posao. Činjenica da se SP igra krajem godine, Gani ide u korist, a evo i zašto.

Zvijezde Premier lige na radaru

Naime, Gana radi na tome da za njihovu reprezentaciju zaigraju igrači koji su ganskog podrijetla, ali koji su već nastupali za neke druge zemlje. Njihov izbornik Otto Addo veliki je zagovaratelj te ideje jer je i sam rođen u Njemačkoj, ali nikada nije predstavljao Ganu. Tako su složili listu imena koje bi voljeli vidjeti u svojim redovima, a riječ je o sjajnim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi na popisu je napadač Eddie Nketiah, koji je sjajno zaključio sezonu u Arsenalu. On je predstavljao Englesku u mlađim uzrastima te je ujedno najbolji strijelac u povijesti U21 reprezentacije Gordog Albiona. Engleski mediji su nedavno objavili kako je Nketiah dobio gansko državljanstvo te da bi uskoro cijeli posao mogao biti gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Drugi na listi još je jedan igrač iz Premierlige, a u pitanju je sjajni desni bek Brighton & Hove Albiona Tariq Lamptey. On je također predstavljao Englesku U21 te je nedavno tražio od izbornika nešto vremena kako bi razmislio o ponudi Gane. Možda i najzvučnije ime iz Premierlige je krilni napadač Chelseaja, Callum Hudson-Odoi. Ovaj mladić je već nastupao za A selekciju Engleske, ali zadnji put prije čak tri godine, što mu otvara vrata mogućnosti nastupa za Ganu. Mladi igrač Chelseaja još je prošlog ljeta provodio dane u Gani, a tamo je navodno upoznao i predsjednika Akufa-Addoma, koji ga je nagovarao da zaigra za zemlju svojih predaka. I sam Hudson-Odoi je otvoreno rekao kako razmišlja o igranju za afričku zemlju, a to se možda obistini već ove zime.

Image
Foto: Profimedia

A na listi Gane je još jedan interesantan dvojac. U pitanju su braća Inaki i Nico Williams, koji igraju za Athletic Bilbao te predstavljaju Španjolsku, za koju je stariji Inaki već odigrao jednu utakmicu 2016. godine. Nedavno je dvojac bio u Gani na odmoru, a BBC je uvjeren kako su dogovarali "transfer" u reprezentaciju Gane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se nabrojanim igračima dodaju braća Andre i Jordan Ayew, Mubarak Wakaso, Baba Rahman, Thomas Partey, Jeffrey Schlupp i ostatak, Gana bi mogla imati vrlo dobru momčad u Kataru. Naravno, ako uspiju vrbovati sve navedene igrače da zaigraju za afrički reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo