MOŽETE ZAMISLITI MODRIĆA U NJIHOVU DRESU? / Kapetan možda seli u klub uz koji se ovih dana vežu brojne kontroverze

Image
Foto: Profimedia

Nagađaju kako će potrošiti oko 200 milijuna eura na nove igrače, a među potencijalnim pojačanjima našao se i Luka Modrić

23.4.2020.
14:12
Profimedia
VOYO logo

Mjesecima se već govori o vjerojatnom odlasku hrvatskog reprezentativca Luke Modrića iz Real Madrida. Spominjale su se i neke destinacije, poput Italije pa čak i američkog MLS-a, ali prije nekoliko dana još se jedan klub pridodao na popis potencijalnih ponuđača.

Naime, engleski velikan Newcastle uskoro bi trebao dobiti novog vlasnika, kontroverznog saudijskog princa Mohammeda bin Salmana, teškog čak pet milijardi dolara. Posao oko preuzimanja kluba od dosadašnjeg vlasnika Mikea Ashleyja trebao biti biti gotov ovih dana, a onda kreće Newcastleov pohod na vrh Premiershipa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

MADRID, SPAIN - NOVEMBER 23: Luka Modric, player of Real Madrid from Croatia during the Liga match played between Real Madrid CF and Real Sociedad at Santiago Bernabeu Stadium on November 23, 2019, in Madrid, Spain. Photo Irina R. H. / Spain DPPI / DPPI, Image: 484561298, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out, Model Release: no, Credit line: IRH / AFP / Profimedia

Modrić postao meta

Engleski se mediji tako ovih dana poigravaju raznim scenarijima oko Newcastlea, sastavljaju momčadi, smjenjuju aktualnog trenera Stevea Brucea i postavljaju neke skuplje i veće face, ali najviše pažnje pridaju transferima. Nagađaju kako će Newcastle potrošiti oko 200 milijuna eura, a možda više, na nove igrače, što je izazvalo dosta kontroverzi posebice zbog financijske krize nastale pandemijom koronavirusa. No, zanimljivo je reći kako se među potencijalnim pojačanjima našao i Luka Modrić.

Naime, Talksport je ponovo pokrenuo priču o dolasku Modrića u grad na rijeci Tyne i tvrde kako im je sada idealna prilika da pokušaju Hrvata primamiti u svoj klub. Da, Modrić je prije 12 godina bio na korak od Newcasltea, ali tada je transfer propao zbog nevjerojatno stupidne procjene dopredsjednika Tonyja Jimeneza, tadašnjeg glavnog odgovornog za transfere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

March 8, 2020, Sevilla, SEVILLA, SPAIN: SEVILLA, SPAIN - MARCH 08: Luka Modric, of Real Madrid during La Liga football match played between Real Betis and Real Madrid at Benito Villamarin stadium on March 08, 2020 in Sevilla, Spain., Image: 504715552, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Irina R. H / Zuma Press / Profimedia

Kako je propao prvi transfer

Kevin Keegan je tada vodio crno-bijele i htio je dovesti mladu zvijezdu Dinama, ali Jimenez je to spriječio. Inače, Jimeneza su smatrali nekvalificiranim za obavljanje tog posla jer je prije nego što ga je njegov prijatelj Ashley zaposlio kao svoju desnu ruku, radio kao redar na Chelseajevom stadionu.

"Sve sam dogovorio i riješio i oko Modrićeva dolaska iz Dinama. Njegov agent je moj veliki fan i tako sam ga uspio nagovoriti da promijeni odluku i ne proda ga Tottenhamu. Modrić je već bio ušao u vlak za Newcastle i preostalo je samo da potpiše za nas. Ali tada se javio Tony Jimenez, biznismen i asistent gazde Ashleyja i rekao da je gledao Modrića i kako misli da nije dovoljno velik i jak da igra u Engleskoj", objasnio je situaciju Keegan u svojoj autobiografiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, Ashley je poslušao svog prijatelja i dopredsjednika... "Mislim da Luka nije dovoljno dobar za Premiership. Previše je lagan, pristojan je igrač, ali nije dovoljno dobar", kazao je o Jimenez predsjedniku Ashleyju i odgurnuo Modrića od kluba.

Image
Foto: Profimedia

Luka Modric of Real Madrid Real Madrid v Manchester City, UEFA Champions League, Round of 16, 1st Leg, Football, Santiago Bernabeu Stadium, Spain - 26 Feb 2020, Image: 501295988, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use Only, Model Release: no, Credit line: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ponovo na radaru

Kasnije je Modrić za 21 milijun eura prešao u Tottenham u kojem je sjajno igrao, a onda je prodan Realu za 35 milijuna i tamo je postao jedan od najboljih igrača u povijesti kluba i na koncu osvojio je Zlatnu loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Modrić bi se sada, ako je vjerovati napisima engleskih medija, ponovo mogao naći na radaru Newcasltea, a ako zaista pucaju na vrh Premiershipa, donedavni najbolji igrač svijeta svakako je vrhunsko pojačanje.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo