Mourinhova dvojba prije Borussije: Modrić ili Essien?

U utorak će nogometaši Reala i dortmundske Borussije u Madridu odigrati utakmicu 4. kola Lige prvaka. U pitanju su trenutačno vodeće dvije momčadi skupine D...

5.11.2012.
10:49
VOYO logo

Borussija ima sedam, a Real šest bodova, s tim da je u prošlom kolu Borussija na svom stadionu slavila protiv Madriđana 2-1. Sada Real sprema uzvrat, a trener Jose Mourinho, pak, sastavlja dobitnu kombinaciju kada je sastav u pitanju. Po navodima Marce najveća njegova dvojba je: postaviti Luku Modrića ili Michaela Essiena u sredinu zajedno s Xabijem Alonsom.

Spominje Marca kako je Essien sigurno bolja opcija, ako se žele gledati obrambene mogućnosti Hrvata i Ganca, no zato je Modrić daleko korisniji u napadačkom smislu, a i u boljoj je formi, piše taj madridski sportski dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, prošlog su vikenda i Modrić i Essien proslavili premijerne pogotke u dresu Reala, nakon što su tijekom ljeta došli u španjolskog prvaka. Po jedan gol su obojica postigli u 4-0 domaćem slavlju protiv Zaragoze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, nakon što se ozlijedio Sami Khedira, a lijevu stranu popunio oporavljeni Arbeloa, Mourinhu ostaje dvojba treba li kraj Alonsa postaviti Modrića ili Essiena. Recimo da je ove sezone Modrić u Ligi prvaka igrao protiv Manchester Cityja (od 73. minute) i Borussije u Dortmundu, kada je u 20. minuti zamijenio Khediru. Protiv Ajaxa u Amsterdamu je sjedio cijelo vrijeme na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo