SPEKTAKL NA OLD TRAFFORDU: / Ibra spasio United, igrač utakmice Lovren natjerao Pogbu da skrivi kazneni udarac

Image
Foto: AFP

U najvećem derbiju engleskog nogometa, susretu Manchester Uniteda i Liverpoola, u nedjelju na Old Traffordu završilo je neriješenim rezultatom, 1-1.

15.1.2017.
18:49
AFP
VOYO logo

MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 1:1

Manchester United: De Gea, Valencia, Jones, Rojo, Darmian, Carrick, Herrera, Pogba, Martial, Mkhitaryan, Ibrahimović.

Liverpool: Mignolet, Alexander - Arnold, Lovren, Klavan, Milner, Henderson, Can, Lallana, Wijnaldum, Firmino, Origi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Milner (28.), 1-1 Ibrahimović (83.)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihov 50-ti međusobni ogled u Premiershipu, United je dobio 27, Liverpool 13 uz deset remija. Gosti su poveli u 27. minuti golom Jamesa Milnera iz jedanaesterca, a izjednačio je Zlatan Ibrahimović u 84. minuti svojim četrnaestim pogotkom u svom dvadeset i prvom odigranom susretu u Premiershipu. Kazneni udarac je skrivio Paul Pogba igrajući rukom u duelu s hrvatskim reprezentativcem Dejanom Lovrenom.

Oslabljeni Redsi pokazali zube

Bez Clynea, bez Manea koji je na afričkom Kupu nacija i bez Matipa, kojeg je FIFA suspendirala sat i pol prije utakmice, Liverpool se odlično bio postavio na Old Traffordu gdje je izgubio 11 od zadnjih 14 susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United je u prvom poluvremenu griješio, Liverpool je izgledao bolje, agresivnije u obrani. Barem u prvih 10 minuta susreta. No, Redsi su u prvom poluvremenu radili manje pogrešaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United je u prvom poluvremenu imao dvije sjajne prilike, no prvu je promašio Pogba kod rezultata 0-0, a drugu Henrik Mhitarjan kod vodstva gostiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opasno je zaprijetio i Zlatan Ibrahimović iz slobodnog udarca, no Simon Mignolet je bio spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martial promašio izglednu priliku

'Crveni vragovi' su mogli izjednačiti i u 55. minuti, no Martial je promašio loptu iz izgledne situacije. Uzvratili su gosti u 60. minuti, a sjajnu priliku je zapucao Firminho. Daleko bolju igru u nastavku domaćin je okrunio izjednačenjem u 84. minuti. Prvo je Felaini udarcem glavom uzdrmao vratnicu, a u nastavku akcije Ibrahimović je glavom pospremio loptu u mrežu.

Crveni vragovi prekinuli niz od šest pobjeda

ManU je ovim rezultatom prekinuo niz od šest uzastopnih pobjeda, ali i produžio niz bez poraza na 12 utakmica, dok je Liverpool bez poraza zadnjih šest kola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

United i Liverpool najtrofejniji su engleski klubovi

"Crveni vragovi" i "Redsi" najtrofejniji su engleski klubovi - United je osvojio rekordnih 20 naslova, dol Liverpool ima 18 naslova engleskog prvaka. Treći je Arsenal sa 13 titula, a niti jedna drugi klub nema više od deset naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Chelsea sa 52 boda, Tottenham i Liverpool imaju po 45 bodova, a Arsenal je četvrti sa 44 boda. Slijede Manchester City sa 42, te United sa 40 bodova.


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

90'+4 - GOTOVA JE UTAKMICA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Sudačka nadoknada je 4 minute

87' - Liverpool nije prestrašen golom, bacili su se Redsi na glavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

83' - GOOOL: Zlatan Ibrahimović ugurao je loptu koja je završila na gredi nakon pokušaja Fellainija. Rooney je ubacio s lijeve strane, Belgijac je tukao i Ibra se sjajno snašao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

67' - Mkhitaryan je, uz Ibrahimovića, najopasniji igrač Uniteda u ovom dvoboju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Lallana je pucao na gol, brani to vratar Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

66' - Rooney slabo puca s 15-ak metara, Martial izlazi iz igre, a ulazi Juan Mata koji bi trebao dati svježinu u vezi i agresivnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - U posljednjih pet minuta United ima 82 posto posjeda lopte.

62' - United je zagospodario terenom, no sad će biti puno prostora za brze kontre gostiju koji vode i imaju aktivan rezultat.

61' - Brazilac je na terenu bio nekoliko sekundi i sjajno proigrao Roberta Firmina, koji puca ravno u De Geu. Zahuhtava se susret na Old Traffordu.

61' - Izlazi Origi, a u igru nakon 26. studenog u igru ulazi Coutinho koji se još uvijek oporavlja od ozljede.

49' - NAVIJAČI UNITEDA SKOČILI SU SA SVOJIH MJESTA: Origi je sjajno pucao iskosa s 15-ak metara, lopta je išla u suprotne rašlje, no putem je pogodila Jonesa u glavu i završila preko gola. Redsi su skoro poveli 2-0.

46' - POČETAK DRUGOG DIJELA

45' - KRAJ PRVOG POLUVREMENA

28' - GOOOL: Milner je pucao desno. I sigurno. De Gea nije imao šanse.

27' - POGBA JE SKRIVIO KAZNENI UDARAC: Igrao je rukom nakon što je Lovren bi u skoku. Svemu je prethodila pogreška Jonesa kojem je Firmino uzeo loptu.

19' - KAKVA ŠANSA ZA POGBU! Mkhitaryan je poslao jednu sjajnu loptu u prostor do koje je došao Pogba, ali zvijezda Uniteda, koja je ovog ljeta iz Juventusa dovedena na Old Trafford za rekordnih 105 milijuna eura, promašila je sjajnu priliku s nekih 13 metara. Bio je sam protiv Mignoleta koji je pravovremeno izašao. Budi se United.

12' - Martial se odlično probio u šesnaesterac Liverpoola, ali je pao u duelu s Klavanom. Domaći navijači su tražili udarac s bijele točke, no Francuz se uopće nije bunio.

5' - Liverpool je bolje otvorio susret. Ovih prvih pet minuta na Old Traffordu je u znaku angažiranosti i rastrčanosti Redsa.

1' - Počela je utakmica

16.12 - Potvrđeni su i sastavi obje momčadi.


Image
NAJBOLJE OD NAJBOLJEG: /

Je li ovo deset najljepših golova engleskog derbija u 21. stoljeću?

Image
NAJBOLJE OD NAJBOLJEG: /

Je li ovo deset najljepših golova engleskog derbija u 21. stoljeću?

Prvi dvoboj ove sezone, sredinom listopada, završio je bez pogodaka. To se dogodilo tek drugi put u 49 dvoboja Premier lige. Naravno, ovo suparništvo seže puno dublje u povijest, u 19. stoljeće, a ove nedjelje će se igrati 198. derbi Liverpoola i Uniteda, poznat i pod nazivom "North-West Derby". Manchester je slavio 79 puta, Liverpool 65, dok je derbi 53 puta završio bez pobjednika.

United ima šest pobjeda u nizu

Mourinhova momčad je u sjajnoj formi, ima šest pobjeda za redom, dok je Liverpoolov niz od četiri pobjede stao u prošlom kolu kod Sunderlanda.

Zanimljivo, danas se igra i drugi derbi između klubova iz Manchestera i Liverpoola. Everton na Goodison Parku dočekuje Manchester City.


TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo