Mourinho otkrio što mu najviše smeta!

Nogometaši Reala prekinuli su seriju od dvije utakmice bez pobjede u Primeri svladavši gradskog rivala i novog prvoligaša, Rayo Vallecano, 6-2 na Santiago Bernabeuu u dvoboju 6. kola Primere.

25.9.2011.
13:19
VOYO logo

Nakon utakmice trener Jose Mourinho pohvalio je karakter i reakciju svoje momčadi nakon što vodećeg gola gostiju već nakon 15 sekundi utakmice, ali je i kritizirao obrambenu koncentraciju svojih igrača kod prekida, kao i dvojicu playmakera.

"Kada ste u seriji lošijih rezultata, treba vam dobar uvod u utakmicu, rani gol i opuštenost", rekao je Portugalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svemu tome nismo uspjeli, nego smo dobili pogodak odmah nakon što smo izveli loptu s centra. Bilo je jako teško u 20 do 25 minuta koje su slijedile. No, karakter momčadi i igrača najbolje se pokazuje u takvim situacijama. Krenuli smo bolje, riskirali, reagirali na pravi način i uspjeli preokrenuti rezultat do poluvremena", dodao je Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon pohvala na red su došle pokude.

"Ono što me osobito zasmetalo primljeni je gol iz prekida pri našem 3-1 vodstvu. Prekidi su osnova nogometa i u njima se ne smije griješiti. Opet, vrlo smo dobro zaigrali nakon tog gola, premda s igračem manje na travnjaku. Zasluženo smo pobijedili vrlo dobru momčad koja je pokazala zašto je lani pobijedila u drugoj ligi", rekao je trener Kraljevskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno se osvrnuo na dvojicu ofenzivnih veznjaka, Kaku i Özila, za koje smatra da su sve bolji, ali da on njih očekuje još više.

"Kaka i Özil igrali su bliže golu. Trudili su se i igrali dobro. Žao mi je što sam Kaku morao izvaditi iz igre u situaciji s igračem manje, jer je igrao odličnu utakmicu. Ono što od njih i dalje tražim jest psihofizička spremnost da igraju više na sredini nego u napadu. To nije lako činiti svih 90 minuta, ali oni moraju shvatiti da, pogotovo u trenucima kada su obojica na terenu, moraju pomogati Xabi Alonsu, koji ne može igrati sam ispred obrambene linije. Moraju se vraćati i pomagati mu. Trenutačno obojica sve bolje odgovaraju na te zahtjeve", zaključio je Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201109240071006 arti-201109230908006 arti-201109230168006

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo