SRAMOTNE UVREDE / Bizarni promašaji jedanaesteraca rezultirali gnjusnim rasizmom: 'Kad pobijedimo onda smo Nijemci, a kad izgubimo smo majmuni'

Image
Foto: PROFIMEDIA

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su aktualni europski prvaci u uzrastu do 21 godine Nijemci. Promašili su dva jedanaesterca, a cijelo drugo poluvrijeme imali su igrača više, no nisu uspjeli slomiti Izrael

23.6.2023.
11:27
PROFIMEDIA
VOYO logo

Mladi njemački nogometni reprezentativac Youssoufa Moukoko osudio je rasističke uvrede upućene njemu i suigraču Jessicu Ngankamu putem društvenih mreža nakon što su obojica promašili kaznene udarce u sinoćnjem dvoboju protiv Izraela odigranom na Europskom prvenstvu za igrače do 21 godine, koji je zavšio remijem (1-1).

Image
PROMETNO /

Htjeli su dovesti bivšeg vratara Chelseaja, ali u tome nisu uspjeli: Na vrata će stati bivši dinamovac, kultni HNL vratar?

Image
PROMETNO /

Htjeli su dovesti bivšeg vratara Chelseaja, ali u tome nisu uspjeli: Na vrata će stati bivši dinamovac, kultni HNL vratar?

Njemačka je već u trećoj minuti mogla do vodstva, no Youssoufa Moukoko nije realizirao kazneni udarac. Napadač Borussije Dortmund je pucao, ali je  Daniel Peretz sjajno obranio njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrael je poveo u 20. minuti golom Dora Turgeman, no šest minuta kasnije izjednačio je Yann Aurel Bisseck.

Izrael je u posljednjim trenucima prvog dijela ostao s igračem manje nakon što je isključen Eden Kartsev. U nastavku susreta mlada momčad Elfa je dominirala, a u 80. minuti je dobila još jedan kazneni udarac. Pucao je Jessic Ngankam, ali je izraelski vratar još jednom sjajno reagirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Oni daju sve za svoju zemlju, rasizam treba kazniti'

"Ako pobijedimo, svi smo Nijemci. Kad izgubimo, pojave se komentari o majmunima. Jessic ih je dobio, ja sam ih dobio. Takve stvari jednostavno nisu dio nogometa", rekao je 18-godišnji Moukoko koji je rođen u Kamerunu, a član je Borussije iz Dortmunda.

"Ne promašujemo namjerno; pokušavamo pomoći momčadi. Kad dobijete takve poruke, to je odvratno", dodao je Moukoko koji se nije prvi put susreo s rasističkim ispadima usmjerenim prema njemu i suigračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad je dosta. Dolazi vrijeme da se tome suprotstavimo."

U obranu svojih igrača stao je i izbornik njemačke U21 reprezentacije Antonio Di Salvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mora postojati kazna. Ovo je apsurdno. To su momci koji vole igrati za Njemačku, koji su Nijemci, koji daju sve za zemlju. Bilo kakav rasizam i diskriminacija, to je najniža razina, to uopće nije prihvatljivo", zaključio je Di Salvo.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo