Moramo priznati, Hrvatska je u krizi! A ovo je pravi razlog!

Očito imamo poteškoća s našim najboljim igračima, koji niti u kvalifikacijskim utakmicama nisu bili prevaga niti u jednoj partiji. Kao ni sada u Islandu.

15.11.2013.
22:43
VOYO logo

Hrvatska je morala iz Reykjavika otputovati s pobjedom! S obzirom na događaje tijekom sat i pol dvoboja protiv Islanda ne može se doći do drugačijeg zaključka.

Međutim, izabranici Nike Kovača nisu uspjeli zatresti mrežu dobrog islandskog vratara i utakmicu u Zagrebu će morati čekati u posvemašnjoj nervozi. Zajedno sa svojim navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak u gostima za kojim je toliko žudio izbornik Niko Kovač ostao je sanak pusti. I tu leži opasnost, velika opasnost. Island nije bolja momčad od Hrvatske ali je veoma discipliniran, sabran i uporan, i u posljednje vrijeme kod trenera Lagerbacka čak i bolje igra u gostima nego kod kuće. Islandu u uzvratu odgovara i 1:1 i 2:2, a neka Hrvatska i vodi sa 1:0 visit će na konopcima do zadnje minute. Jer, Island se zna otvoriti, zna biti opasan što smo mogli uvidjeti i sada u prvom poluvremenu utakmice, dok su Islanđani bili brojčano ravnopravni.

Hrvatska je prvu dokvalifikacijsku utakmicu odigrala nešto bolje nego onih nekoliko posljednjih kada ju je vodio Igor Štimac. Ni ta bolja partija nije bila dovoljna za uspjeh protiv Islanđana koji mogu i dalje imati svoju računicu. Da je Hrvatska postigla zgoditak, pobijedila, brzo bi ih prošla volja za računanjem...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eh, kad se igra bolje i kad se ima i igrač više i ne postigne zgoditak onda to nešto govori. Našim igračima na islandskoj partiji ne možemo zamjeriti niti borbenost, niti želju, ali da se od kvalitetnih igrača u našoj nacionalnoj vrsti očekuje više, nije naodmet reći.

Momčad koja u veznom redu ima Modrića i Rakitića, gdje u napadu čekaju Mandžukić, Eduardo ili Olić morala je poentirati protiv Islanda. Morala! Hrvatska je s igračem više stvorila neke prigode, no niti jedna od tih akcija nije dovela našeg napadača ili bilo kojeg drugog hrvatskog igrača u mat situaciju po Islanđane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito imamo poteškoća s našim najboljim igračima, koji niti u kvalifikacijskim utakmicama nisu bili prevaga niti u jednoj partiji. Kao ni sada u Islandu. Da, Hrvatska će dobiti Island samo ako netko od naših ponajboljih igrača konačno odigra izvrsnu utakmicu. Da konačno netko od njih bude prevaga na terenu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo