Mora li se Hrvatska zabrinuti nakon ovoga?: 'Gostu je uvijek teško'

Izbornik Bugarske Ljuboslav Penev je novinarima najavio veliki dvoboj s Hrvatskom u sklopu kvalifikacija za EURO 2016, koji je na rasporedu u petak u Sofiji.

6.10.2014.
19:56
VOYO logo

"Mislimo samo o prvoj utakmici s Hrvatskom, o Norveškoj ćemo razmišljati kasnije, ali jasno je da želimo dvije pobjede, jer znate da sam perfekcionist. Bit će to različiti dvoboji, jer Norvežani igraju direktniji nogomet, Hrvati vole imati loptu, ne napadaju tako oštro. Tko zna, možda će upravo ove utakmice na kraju biti presudne. Najvažnije je da igrači ispunjavaju zadaće i pokažu karakter", objasnio je Penev.

Bugarski izbornik objasnio je zdravstveno stanje svojih igrača uoči Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Momke sam u nedjelju vidio prvi put nakon Azerbajdžana i stanje je dobro, svi pozvani su zdravi. Odradili smo odličan trening, sve ide po planu. Činjenica je da su neki igrači u klubovima igrali manje, što nije baš ono što sam priželjkivao, ali to su momci koje sam izabrao",

//www.youtube.com/embed/PT57F6se-wU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Hrvatska favorit u ovom dvoboju, plan Peneva je vrlo jasan.

"Uvijek su preda mnom tri boda. Nisam baš fan neodlučenih rezultata. Prije godinu dana smo imali puno remija u vrlo teškoj skupini, što je i sada slučaj, tako da jedan bod ne bi bio tako loš, no mi moramo loviti pobjedu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prokomentirao je i prve utakmice rivala u skupini:

"Uopće me nisu iznenadili. Italija je favorit u skupini i logično je da pobjeđuje u svim utakmicama. Hrvatska se jako mučila, ali je uspjela i sada dolazi k nama. Vjerujem da će na stadionu biti mnogo ljudi. Nije bitno jesi li jak ili slab, ako je stadion pun, gostu je uvijek teško", pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo