NEOBIČNIH NAJBOLJIH 11 / Momčad kola: Hajdukovci i Lokosi dominiraju, igrač Šibenika ispisao povijest

Image

U momčadi kola su se našla po tri igrača Lokomotive i Hajduka. Dvojicu je dala Istra, a po jednog predstavnika imaju Varaždin, Dinamo i Slaven Belupo

23.1.2023.
15:03
VOYO logo

HNL je nakon dva mjeseca mirovanja ponovno aktivan. Usprkos groznim vremenskim uvjetima i istim takvim travnjacima ovog smo vikenda imali priliku pogledati pet prilično zanimljivih susreta. Iako čak četiri remija, od čega tri bez golova, sugeriraju drugačije, na hrvatskim travnjacima se imalo što vidjeti.

Nedostajalo je napadačima malo mirnoće što i ne čudi s obzirom na vremenske prilike, ali uzbuđenja i dobrih poteza nije nedostajalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HNL SE VRATIO /

NAVIJAČKA GALERIJA Grozno vrijeme i poluprazni stadioni: Torcida i Boysi izvjesili žestoke poruke

Image
HNL SE VRATIO /

NAVIJAČKA GALERIJA Grozno vrijeme i poluprazni stadioni: Torcida i Boysi izvjesili žestoke poruke

Četiri remija i pobjeda Hajduka

Istra i Slaven Belupo, Dinamo i Gorica te Varaždin i Lokomotiva odigrali su 0:0, a Osijek i Rijeka 1:1. Najefikasniji i jedini susret u kojem je netko pobijedio bio je ogled Hajduka i Šibenika. U Splitu pred desetak tisuća gledatelja, Šibenčani su rano došli u vodstvo no Hajduk je upornim napadima uspio preokrenuti i pobijediti sa 2:1 pogocima Kalika i Livaje.

U suradnji sa Sofascore-om donosimo vam statistički najbolju momčad 18. kola HNL-a. U njoj su se našla po tri igrača Lokomotive i Hajduka. Dvojicu je dala Istra, a po jednog predstavnika imaju Varaždin, Dinamo i Slaven Belupo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je vratar Slaven Belupa, Ivan Čović s ocjenom 8.4 statistički najbolji igrač proteklog vikenda. Defanzivnu trojku ispred njega, po izboru Sofascorea, čine Perić iz Dinama, Istrin Galilea i Jelenić iz Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatna partija šibenskih stopera

U veznom redu su se našla čak trojica nogometaša Lokomotive Cipetić, Marić i Bubanja, a društvo im prave hajdukovci Melnjak i Krovinović. Naprijed su dva Hajdučka srca od kojih je Ante Erceg danas u dresu Istre, a Marko Livaja i dalje uveseljava hajdučki puk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, možda najzanimljivija priča ovog kola je stoper Šibenika Stefan Perić. On je u stotinjak minuta utakmice protiv Hajduka imao čak 17 otklonjenih opasnosti čime je srušio prijašnji rekord no u smiraj utakmice je upravo on krivo procijenio Prpićevu loptu i poslužio Livaju iz čega je splitski napadač Hajduku donio sva tri boda.

U evidenciju treba ući i da je Perićev partner iz zadnje šibenske linije, Mislav Matić, upisao 16 otklonjenih opasnosti čime je izjednačio dosadašnji rekord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo