MOMČAD KOLA / Igrači kluba koji se godinama bori za opstanak dominirali: Osijek rastavio Rijeku na komadiće

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Završeno je deveto prvenstveno kolo, a ovo je momčad kola

12.9.2022.
12:02
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Utakmicom Lokomotive i Varaždina završilo je deveto prvenstveno kolo HNL-a u kojem smo imali priliku gledati pet prilično zanimljivih utakmica. Kolo su otvorili Šibenik i Hajduk, gostujući napadač Mlakar je doveo Bijele u vodstvo i sve je do sedme minute nadoknade drugog poluvremena kad je Hajduku presudio njihov igrač na posudbi u Šibeniku Dolček.

Image
ZA SVA VREMENA /

Poljudska ljepotica slavi 43. rođendan: Velika priča o nastanku i životu najimpresivnijeg stadiona u Hrvatskoj

Image
ZA SVA VREMENA /

Poljudska ljepotica slavi 43. rođendan: Velika priča o nastanku i životu najimpresivnijeg stadiona u Hrvatskoj

Fiumani ne stoje dobro, no podrška navijača je i dalje velika. Osijek je slavio 0-3, svoj golgeterski post je prekinuo Mierez, a Caktaš je na to dodao dva pogotka i tako dodatno zakucao Rijeku za samo dno ljestvice. Dvoboj u Gorici odigrali su istoimeni domaćin i lider hrvatskog prvenstva, Dinamo. Modri su nakon sjajne pobjede u Ligi prvaka protiv Chelseaja tražili nastavak pobjedničkog niza do kojeg su i došli kada je Oršić postigao pogodak u 92. minuti susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon te utakmice smo preselili u Koprivnicu gdje su se sastali Slaven Belupo i Istra 1961. Momčad Zorana Zekića nije uspjela parirati zaigranoj momčadi iz Pule koja je slavila s visokih 3-0, a strijelci su bili Petković, Erceg i Boultam. Kolo je zatvoreno dvobojem na stadionu u Kranjčevićevoj gdje je Lokomotiva ugostila trenutnu hit momčad prvenstva, Varaždin. Domaćini su odigrali dosta siromašan susret te su i uz promašen kazneni udarac gosti ipak bili bolji. U baroknom gradu sanjaju o Europi budući da se nalaze na drugom mjestu ljestvice nakon pobjede 2-1, a strijelci su bili Marić za Lokomotivu i Teklić dva puta za Varaždin.

Igrač kola

Po SofaScore momčadi kola najbolji igrač je Osijekov Mijo Caktaš koji je zabio dva pogotka u velikom slavlju Osječana na Rujevici 3-0 i bio je glavna karika Bijelo-plavih protiv neprepoznatljive Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: SofaScore

Momčad kola

Od ostalih pojedinaca tu se još ističe Tonio Teklić, koji nakon Caktaša ima najveću ocjenu. Iako je nakon promašenog kaznenog udarca mogao biti tragičar, na kraju je ispao heroj. Napadački trojac čine nogometaši Istre Reda Boultam, Ante Erceg koji su postigli pogodak i upisali asistenciju te Vinko Petković koji je također postigao pogodak. Najbolji pojedinac obrane je Chidozie Awaziem koji je odigrao cijeli susret protiv Šibenika, a iznimno uspješan je bio u duelima gdje ukupno od osam ima sedam uspješnih.

Image
Foto: SofaScore

U sljedećem kolu nas očekuju susreti:
HNK Hajduk – HNK Rijeka (nadoknada drugog kola)
NK Slaven Belupo - NK Varaždin
HNK Gorica - NK Osijek
HNK Hajduk - NK Istra 1961
HNK Rijeka - HNK Šibenik
NK Lokomotiva - GNK Dinamo

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo